Esiteks - koolist ei tehta nii suurt numbrit. Lastel pole kodutöid, nad ei tee pidevalt teste ja enne kuuendat eluaastat ei sunni neid keegi lugema ega arvutama. Nad saavad lihtsalt olla lapsed! Muidugi ei keela neil keegi lugeda ega arvutada, kui nad selleks huvi üles näitavad ja neid toetatakse selles. Hollandi lapsed aga ei tunne survet ega kõrgeid ootusi õpitulemuste suhtes.

Teiseks. Ka väljaspool kooli on vanemad laste vastu vähem nõudlikud just Hollandis. Nad on laste suhtes andestavamad ja samuti enda kui vanemate suhtes. Nii naudivad nad ka vanemaks olemist rohkem. Ebatäiuslikkuse ja tagasilöökide hirm ei kammitse neid.

Kolmandaks. Hollandi emad lasevad lastel olla iseseisvad. Nad ei tee laste eest ära asju, mida lapsed saavad teha ise. Seega saavad vanemad veeta ka rohkem aega omavahel ja lõõgastuda.

Neljandaks. Vanemad jagavad omavahel kohustusi. Isadel on lastekasvatuses sama suur roll kui emadel. Lükkamas keset päeva isasid lapsevankreid või oma lapsi kõhukotiga kandmas, näeb sama palju kui emasid.

Viiendaks. Lapsi ei karistata. Neile õpetatakse sobivat käitumist, aga ei eeldata, et nad on nagu täiskasvanud. Lapsed oskavad enda eest seista, oma vaatenurka seletada.

Kuuendaks. Neil lubatakse ise õues käia, läbi vihma rattaga kooli sõita, mängida ilma järelvalveta ja neid ei hoita "halva ilmaga" toas kinni.

Kõige selle eest võib USA-s saada vahistatud...