Puudub aeg iseendale

"Jah, mu naine teeb kindlasti rohkem kui mina ja minul ei ole ju rindu, mistõttu ei saa ma lapse jaoks niivõrd palju olemas olla, kuid ma proovin teha kõike muud. Ja nüüd, kui ma olen aasta aega olnud isa, tunnen ma tõesti, et mul ei ole enam aega iseendale. See on väga kurnav."

Teiste vanemate vaikne hukkamõist

"Tunnen kogu aeg teiste pilke enda peal, vahet pole, olen ma koos lapsega poes, õues või kasvõi mänguväljakul. Kogu aeg on tunne, et teised vanemad vaatavad mind arvustavalt ja kritiseerivad vaikselt. See on nõme, sest me kõik anname ju endast parima."

Õpetajad kahtlustavad huvipuudust

"Kui ma olen koos naisega käinud lastevanemate koosolekul, on tema see aktiivsem pool, kes küsib küsimusi. Mina käin kaasas, sest ma tahan olla kursis oma lapse koolieluga, aga ei tunne, et mul oleks vaja pidevalt midagi juurde küsida. Kord peale koosolekut ütles lapse klassijuhataja kergelt nipsakalt, et kas mul on mõtet käia siin niisama seismas. Kurb, et isasid niimoodi koheldakse."

Raskus suhelda teiste vanematega

"Ma olen kodune isa ja iga kord, kui ma lapsega mänguväljakul käin, on olukord järgmine: mina istun uhkes üksinduses tundide kaupa, samal ajal kui ülejäänud emad lobisevad ja mind vahepeal altkulmu piidlevad. Tunnen end väga väljajäetuna, aga ilmselgelt ei lähe ma ennast neile ka külje alla pressima."

Allikas: Fatherly