Aga vaatamata sellele, et iga lapse arengu puhul on mõlemal, nii emal kui ka isal väga oluline roll, on iga naise elus see üks ja ainus eriline side, mis mängib kogu nende elu suurt rolli. See on hävimatu, igavene ja jõuline side isade ja tütarde vahel.

Emad, ärge nüüd solvuge. Teil on kindlasti kõige tugevam ja unikaalsem side oma lastega, aga isa-tütre suhe mõjutab iga naise elu tõeliselt intrigeerival ja elumuutval viisil.

Isa on iga tüdruku elus esimene meessoost eeskuju.

Ta on see turvaline koht, kuhu tütar saab alati peitu pugeda.

Ta on tugevuse etalon.

Ta on tema esimene armastus.

Kuigi emad kallistavad meid ja õpetavad meid olema hellad ja hoolivad, siis isad julgustavad meid olema tugevad. Ja isegi, kui teeme vigu, julgustavad nad meid olema jätkuvalt uudishimulikud. Ja, et me ei annaks mitte kunagi alla ka siis, kui me väga kardame. Et me nihutaksime oma piire.

Kui emad on need, kes väldivad riskide võtmist, siis isad julgustavad meid alati proovima ja oma vigadest õppima.

Ja enne, kui keegi väidab, et ta ei nõustu nende väidetega ja alati on erandeid, siis oodake! Teil on õigus, alati on erandeid. Kõik naised ei olegi nii õnnelikud, et nende elus oleks olnud armastav ja hooliv isafiguur.

Aga miks siis isadel on oma tütarde elus nii oluline roll?

Inimsuhetele pühendunud ajakirja Journal of Social Sciences and Humanities uuringu järgi võivad tütardel, kel pole oma isadega lähedasi suhteid, olla rohkem vaimseid ja emotsionaalseid probleeme ning neid ohustavad palju suurema tõenäosusega depressioon või ärevushäired, võrreldes nende tütardega, kel on olnud oma isaga elu jooksul lähedane ja terve suhe.

Pole kahtlustki, et perekond mängib meie tulevastes suhetes suurt rolli. Tütred õpivad, kuidas suhelda oma tulevaste abikaasade, sõprade, poiss-sõprade ja teiste inimestega, selle pealt, kuidas nad suhtlesid oma isade ja vendadega. Seega on täiesti loomulik, et kui sinu elus esineb probleemseid suhteid meestega, depressiivseid sümptomeid või madal enesehinnang, on see kuidagi seotud sellega, milline suhe oli sul oma isaga. Kui laps kasvab üles nii, et tal on oma isaga lähedane suhe, on tal tulevikus ka terve ja rahuldust pakkuv suhe oma abikaasaga.

Tervislik suhe isaga aitab ära hoida seda, et tütar kardab tulevikus luua toimivat lähisuhet. Iga tüdruku elus on armastus isa vastu esimene kogemus armastusega ja just see näitab talle, milline võib olla armastus meessoost inimese vastu. Kui see kogemus on positiivne, on tal ka tulevikus palju lihtsam ja vastupidi.

Seetõttu on ülioluline, et isa looks turvalise ja kaitsva keskkonna oma tütrele ning seda mitte ainult füüsiliselt, aga ka emotsionaalselt. Isa käitumine peaks julgustama tütreid oma tundeid jagama.

Kokkuvõtteks on selge, et meid kujundavad need inimesed, kes meid kasvatavad. Lõppude lõpuks köidavad meid kõige rohkem ikkagi need inimesed ja suhted, mis on meile tuttavad. Ja, mis seal salata: naised abielluvad sageli meestega, kes sarnanevad nende isadele.

Allikas: The Power of Silence