Inimesed on sotsiaalsed olendid, meie aju hakkab imiteerima alateadlikult meid ümbritsevate inimeste tuju, eriti just nende, kellega me kõige rohkem kokku puutume. Seda protsessi kutsutakse peegelneuroniks ja selles seisnebki meie oskus olla empaatiline.

Negatiivsus on sinu vaenlane

Mitmed uuringud on näidanud, et pidev hädaldamine ja oma elu üle kaebamine on vaimsele tervisele kahjulik, lisaks sellele nõrgestab stress immuunsust ja muudab seega keha vastuvõtlikumaks haigustele.

Samasugust mõju tervisele tekitab ka teiste hädaldamise ja rahulolematuse kuulamine. Kõige targem sellisel puhul on aidata inimesel endal näha asju positiivsema külje pealt, näidates talle eeskuju. Või siis lihtsalt lõpetada selliste inimestega suhtlemine.

Kuidas siis kaitsta oma tervist ja aju negatiivsuse eest?

1. Hoia vahemaad, ära käi enam selliste inimestega nii tihti läbi

Nii kaitsed sa oma füüsilist ja vaimset tervist.

2. Soovita hädaldajal oma probleemidele lahendus leida

Mõnikord ei ole võimalik selle inimesega suhtlemist lõpetada. Seega teine võimalus on soovitada sellisel inimesel oma probleemidele lahendus leida. Teatud inimesi võib selline soovitus üllatada, ent teised aga võtavad kindlasti seda järgmisel korral arvesse.

3. Kaitse ennast

Kui keegi on hakanud sinu kuuldes rääkima, kui raske kõik on ja kui hulluks asjad veel minna võivad, siis oma tervise kaitsmiseks katsu ehitada nähtamatu kaitse enda ja selle inimese vahele, nii et tema sõnad sind enam ei puudutaks. Mõtle näiteks hoopis millelegi muule, mõnele ilusale mälestusele.

Tervisele on kahjulikud nii suitsetamine, liigne alkoholi tarbimine kui ka pessimism. Pidev hädaldamine või selle kuulamine ei tee kedagi õnnelikuks, sinu tervisele võib see aga halvasti mõjuda. Ole positiivne ja ole terve!

Allikas: Kodused Lood