Mida teha, kui sa ei salli oma kaaslase ema absoluutselt ja teil on tema nõuannete, kasvatusmeetodite ja sõnavõttude kohta hoopis teine arvamus, kuid suhtlemise vähendamine ei tule kõne allagi?

Uuri temalt erinevate kogemuste kohta

Kui ta hakkab järjekordselt sind õpetama, küsi viisakalt, kuidas tema omal ajal mõne probleemiga tegeles, milles sina veel nii hea ei ole. Mõni tema kogemus võib tulla sulle isegi kasuks! Aga kui ta õpetamist ei jäta, võid teda ilusasti tänada õpetussõnade eest, kuid lisada, et proovid siiski enda meetodit.

Jäta meelde, et ta siiski kasvatas üles su kallima

Ja sinu kallim ei oleks ju sinu kallim, kui ta sulle ei meeldiks? Ehk kui sulle tunduvad ämma kasvatusmeetodid ajast ja aruks, mängisid need siiski suurt rolli sinu elukaaslase kujundamisel.

Lase tal lastega tegelemisel aidata

Jah, sina paned piirid paika ning isegi kui sul on karm vanakooli ämm, armastab ta tõenäoliselt siiski väga oma lapselapsi ja mõnest tema kiiksust võiksid ehk mööda vaadata, sest sa ju ei soovi ka seda, et lapsed peaksid ilma vanaemata üles kasvama. Nemad näevad oma vanaema hoopis teise pilguga kui sina oma ämma.

Saa aru, et ta tahab vaid aidata

Mis siis, et need meetodid sulle ei meeldi. Kui ta tõesti tahab nii väga aidata, proovi leida midagi, milles te oleksite kasvõi enam-vähem ühel nõul ja palu siis selle teemaga temalt abi.

Ole õnnelik, et sul on ämm

See võib nõuda suurt pingutust, aga proovi hinnata teda ja tema abi ning rõõmusta selle üle, et sinu elukaaslase ema elab, ta on virk ja tragi ning teie pere jaoks olemas. Mõtle, sinu lastel on vanaema, kes soovib kogu hingest oma lapselastega tegeleda!

Allikas: YourTango