Jekatrina kirjutab:

"Soovin tänada Vähiravifondi "Kingitud elu" asutajat Toivo Tänavsuud ja kõiki annetajaid mulle antud võimaluse eest.

2017.aasta aprillis avastati mul neljanda staadiumi soolevähk. Koheselt tehti operatsioon, kus eemaldati kasvaja ja kõrval asetsevad lümfisõlmed. Juunis selgus, et haigus on ikkagi edasi läinud ja tuleb alustada keemiaravi.

Keemiaravil olid väga hullud kõrvalmõjud. Sügisel 2017 oli olukord selline, et ma kannatanud enam ravi välja, kuna enesetunne läks aina halvemaks. Arst tegi uue raviplaani, millega kõrvalmõjud kadusid, kuid juuksed kukkusid peast. Enesetunne oli hea ja tundus, et ravi toimib. Aga siis selgus, et haigus ikkagi areneb edasi. Sellest andis tunda ka mu pidevalt valutav alaselg. Olukord oli nii tõsine, et valuvaigistamiseks pidin kasutama morfiini tablette. Ei olnud nendeta võimalik magada ega isegi liigutada, sest valud olid nii suured. Septembris 2018 tuli välja, et kõik haigekassa poolt kompenseeritavad ravivõimalused on ära proovitud. Siis soovitas raviarst pöörduda esimest korda teie fondi poole, et saaksin proovida ravimit Lonsurf.

Vastus tuli kiiresti ja sain alustada ravi. Ootused ja lootused olid väga suured. Aga detsembris selgus, et vaatamata kallile rohule oli mu haigus ikkagi edasi läinud ja seekord juba nii tõsiselt, et olid tekkinud selgroolülide murrud. Taas tuli minna operatsioonile, kuna oli oht, et kogu selgoo lagunemisel oleksin jäänud rattastooli. Seda ei tahtnud ma aga endale seda ettegi kujutada, sest mul on kaks väikest last, kellega tahaksin veel omal jalul jalutada.

Detsembri lõpus tuli taas alustada keemiaraviga. Sain ka kiiritust ja lootused paranemise suunas kasvasid. Märtsi alguses tehtud uuringutest selgus siiski tõsiasi, et keemiaravi enam ei toimi. Aga on veel üks võimalus proovida ravimit Stivarga.

Kurvastasime oma perega väga, et seegi ravim ei ole haigekassa poolt kompenseeritud. Taas soovitas arst pöörduda fondi poole. Sain jälle kiire vastuse ning juba varsti saan alustada uue raviga.

Mina ja minu pere oleme väga tänulikud kõikidele annetajatele ja fondile selle võimaluse eest. Loodan väga, et see ravi toimib ja saan aega juurde, et olla parim ema oma kallidele lastele."

TOETA JA JAGA:
Kutsume kõiki üles toetama Jekaterina ravi sihtotstarbelise annetusega, mille märksõna on "Jekaterina raviks".

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud Elu

Swedbank: EE212200221059073061
SEB: EE211010220228917224
LHV: EE137700771001442514
Luminor: EE591700017003638161
Coop Pank: EE704204278609604509

Otsetee pangalinkideni: www.kingitudelu.ee/annetajale