“Mind kiusati samamoodi nii algkoolis kui põhikoolis. Kui julgesid veidi erineda või oli miski hoopis parem, siis tehti sind totaalseks heidikuks.

Tegu maakooliga ja no kiusamise meetmed olid ulmelised. Õpetajad ei teinud väljagi ja vanemad ei aidanud ka, lihtsalt ema ütles, et “mis oled nii nõrk siis”.

Tegi kurvaks küll, aga ühel hetkel mõtlesingi, et aitab nutmisest ja enda haletsemisest. Mis tegin? Hakkasin vastu. Pole ehk parim lahendus, aga toimis.

Andsin peksa. Lihtsalt võtsin ja andsin peksa, kui olin viimase piirini viidud. Pärast seda ei julgenud keegi tulla enam midagi ütlema. Kui annad peaninale tou ära, siis jooksevad teised ka laiali. Ja huvitaval kombel tahtsid kõik kohe hiljem sõbrad olla.

Pärast seda pole kiusamisega kokku enam puutunud. Ja lähen alati seesmiselt keema kui näen, kuidas teisi kiusatakse.

Muide inimene, kes kõige rohkem ässitas ja noris, oli väga pikka aega hiljem mu üks parimaid sõpru. Vahel lihtsalt tuleb vastu hakata ja midagi pole teha. Kuidas küla koerale nii koer külale.”

Koolikiusamise kohta tasub rohkem lugeda portaalist Peaasi.ee ja vajadusel küsida nõu ka nõustajalt. Kasulikku infot leiab ka Kiusamisvaba Kooli kodulehelt, kus on olemas ka miniõpik lapsevanematele.

Lisaks KiVale on Eestis ka "Kiusamisest vabaks!" programm, mida kasutab hetkel 143 kooli ja 474 lasteaeda. Programmi kodulehelt on lapsevanematele leitav väga palju infot, mis aitavad koolikiusamist ennetada. Programmi viib ellu Lastekaitse Liit.