49aastane Cassandra Reynolds soovib tõsta inimeste teadlikkust energiajookide kahjulikust mõjust tervisele. Tema abikaasal oli kombeks juua kõigest üks energiajook päevas, ja sellest piisas, et tema süda seiskuks kõigest 41aastaselt.

Reynolds räägib, et arsti sõnul tähendab ka ühe energiajoogi joomine Vene ruleti mängimist oma eluga, sest see on eluohtlik segu suhkrust ja kofeiinist. Tema mehaanikuna töötav abikaasa pidi tihti tegema öiseid vahetusi ja enne iga vahetuse algust oli tal kombeks juua üks energiajook, et ärkvel püsida.

“Ta oli mu ainus perekond, ta oli minu jaoks kõik, ja nüüd on ta igaveseks läinud,” räägib Reynolds. Ta ärkas üles 2011. aastal ja kuulis oma meest meeleheitlikult õhku ahmimas, sest tema süda hakkas seiskuma. Reynolds aitas mehe põrandale ja alustas elustamist, kiirabi jõudis kohale kolm minutit hiljem. Selle aja jooksul olid tuppa tulnud ka paari kolm last, kes kõik uurisid õudusega, mis issil viga on. Reynolds pidi lapsed nende tubadesse saatma.

“Ma ei suutnud uskuda seda kõike, mida mu silmad nägid. Ma olin täielikus šokis, sest ma ei saanud aru, mis mu abikaasaga toimub. Ta muutus sinakaks ja halliks ning ma palvetasin, et temaga midagi ei juhtuks.” Reynoldsi abikaasat hoiti kunstlikult elus 14 päeva. Paari kolm last olid sel ajal kõigest viie-, kuue- ja kaheksa-aastased. Peale kahe nädala möödumist tuvastati mehel ajusurm.

Arstide sõnul oli Reynoldsi abikaasa süda nagu 25-aastasel mehel. Ta ei tarbinud alkoholi ega suitsetanud, kuid arstide sõnul on üks energiajook päevas piisav, et süda läheks rütmist välja. Ehkki tema mehe surmast on üheksa aastat möödas, tahab Reynolds tõsta inimeste teadlikkust, sest paljude arvates ei ole ühe energiajoogi tarbimine päevas kahjulik. See on ju ainult üks jook, nagu ka hommikune kohv.

“Energiajookides sisaldub lisaks suhkrule ja kofeiinile ka täiendavaid stimulante ehk erguteid, mis võivad põhjustada mitmeid südameprobleeme,” ütleb Reynolds.

Allikas: DailyMail