Kitsendage valikut


Teemandid või vääriskivid, plaatina või kuld? Valik võib tõepoolest silme ees kirjuks võtta. Siiski ei maksa paanikasse sattuda, vaid võtke üks samm korraga. Alustage näiteks stiilist: kas eelistaksite kõige klassikalisemat rõngast või kaunistustega sõrmust? Kas ja kuivõrd oluline on, et abielusõrmus oleks samast metallist, mis teie kihlasõrmus? Valikut aitab kitsendada seegi, kui jõuate partneriga omavahel kokkuleppele, kas teie sõrmused peaksid kokku sobima või ei. Mõelge kõik need punktid enne läbi, et teaksite, mida otsida. Nii läheb edasine hoopis hõlpsamalt.

Tehke otsinguga varakult algust


Niipea kui olete paika pannud, milliseid sõrmuseid soovite, on aeg selleks kõige lõbusamaks osaks – proovimiseks. Varuge sõrmuste ostlemiseks mõnusasti aega ehk alustage sellega vähemalt kaks kuni kolm kuud enne tähtsat päeva. Nii jääb teil piisavalt aega nii oma lemmikute väljavalimiseks, hindade võrdlemiseks kui ka selleks, et meeldejäävamaid sõrmuseid uuesti üle vaatamas käia. Eriti kriitilise tähtsusega on aeg sellisel juhul, kui soovite eritellimusel sõrmuseid. Ära ei tasu unustada sedagi, et lisatööd, nagu graveerimine, võivad võtta kuni kuu.

Arvestage mõlema soovidega


Juhul kui sulle meeldib plaatina, aga partner eelistab kollast kulda, ei maksa veel ahastusse sattuda. Pole ühtegi reeglit, mis ütleks, et peate ilmtingimata sama metalli või isegi stiili valima. Kompromissini võite edukalt jõuda ka nii, et lasete kaks metalli omavahel kokku punuda.

Pange paika eelarve


Palju on vaieldud selle üle, kui palju abielusõrmus ikkagi maksta võiks. Lihtne põhitõde on, et sõrmustele võiks kuluda umbes kolm protsenti kogu pulmaeelarvest. Kaunistused, nagu teemandid või graveeringud, tõstavad kindlasti märkimisväärselt kulutusi – seega arvestage kõigi oma isikupäraste soovidega juba eelarvet planeerides. Graveeringu hind sõltub tavaliselt tähtede arvust, kasutatavast fondist ja sellest, kas graveeritakse käsitsi või masinaga.

Arvestage oma elustiiliga


Abielusõrmus on miski, mida hakkate kandma iga päev. Seega võiks olla eesmärk valida midagi, mis muutuks märkamatult teie elu osaks. Kui tegelete näiteks spordiga või mängite pilli, on mõistlik otsustada õhukese ümarate servadega rõnga kasuks. Kui teie töös tuleb palju oma käsi kasutada, võiksite valida lihtsa metallrõnga, samal ajal vältida vääriskive, mis võivad lahti tulla, ja nikerdusi, mis kipuvad endasse mustust koguma. Aktiivse elustiiliga inimesele sobib aga hästi plaatina, mis on tuntud just oma vastupidavuse poolest.

Proovige midagi uut


Teil võib olla enne poodi minekut soov väga täpselt paigas – ja nagu varem öeldud, on igati tark mõte mõned variandid, mis kohe üldse ei lähe, juba ette välistada. Siiski tasub lihtsalt huvi pärast proovida ka mõnda sellist sõrmust, mida teie inspiratsioonitahvlil ehk polnud. Vestelge juveliiriga – rääkige oma mõtetest ja soovidest ning laske tal pakkuda selle põhjal mitmeid variante. Kindlasti ei maksa tema nõuandeid juba ette välistada. Võib juhtuda täpselt nii, nagu sageli pulmakleidi valikul ette tuleb, et lemmikuks kujuneb sõrmus, mida ei osanud uneski ette näha. Kindlasti tasub proovitav sõrmus mõneks minutiks sõrme jätta ning proovida sellega näiteks kirjutada ja tekstisõnumeid saata.

Valige õige suurus


Enamik inimesi ei võta oma abielusõrmust just sageli sõrmest. Nad kannavad seda suvel, talvel, treeningutel ja raseduse ajal. Nii veepeetuse ja kehakaalu tõusu korral kui ka siis, kui sõrmed kuumast või külmast üles paistetavad. Selleks et leida suurus, mis tuleks toime kõigi nende muudatustega, tehke ost ajal, kui olete rahulik ja teie kehatemperatuur on normaalne. Seega vältige lõpliku otsuse tegemist näiteks vahetult pärast trenni (sõrmed on paistes) või siis, kui teil on parasjagu väga palav või külm (võib põhjustada käte turset).

Kontrollige kvaliteeti


See kehtib iga sõrmuse, mitte ainult pulmasõrmuse kohta. Veenduge, et sõrmusel oleksid sees kaks märki: tootja kaubamärk (see näitab, et nad seisavad oma töö eest) ja kvaliteedimärk, näiteks 24K või PLAT (see tõestab, et metalli kvaliteet vastab jaemüüja lubadusele).


Allikas: theknot.com

HUVITAV TEADA

Läänemaailmas pannakse abielu- ja kihlasõrmused vasaku käe neljandasse sõrme. Juba vanad roomlased uskusid, et sellest sõrmest läheb vena amoris (armastuse soon – toim) otse südamesse. Teadus on selle teooria küll ümber lükanud, kuid siiski on ju romantiline mõelda, et abielusõrmus näitab ja kinnitab teed meie südametesse.

Eestis, nii nagu Saksamaal ja Venemaal, kantakse sõrmust pigem parema käe neljandas sõrmes. Paremat kätt peetakse lepingukäeks ja sõrmust selles abielulepingu kinnituseks.

Allikas: Naisteka arhiiv