Psühholoogide sõnul mäletavad mehed oma pulmapäeva detaile kõvasti vähem, kui naised. Üks USA ülikool viis läbi uuringu, kus 39lt abielupaarilt küsiti küsimusi nende pulmapäeva kohta, millele nad pidid eraldi vastama. Kõik vastanutest olid pikka aega abielus olnud, vahemikus 13-65 aastat.

Kõikidelt küsiti, mis neil seljas oli, mis ilm sellel päeval oli ja paluti üles loetleda külalisi. Selgus, et naised mäletavad oma pulmapäevast keskmiselt 23% rohkem, kui nende abikaasad.

Enamik naisi võib nüüd (kahju)rõõmustades arvata, et asi peitub selles, et naistel ongi parem mälu või et nende mehi tegelikult ei huvitanud abiellumine üldse. Kuid eksperdid arvavad, et põhjus ei peitu üldse selles. Tegelikult on naised juba aegade algusest peale rohkem koduhoidja iseloomuga, mistõttu mäletavad nad selliseid perekondlikke sündmusi paremini kui mehed. Kuna pulmapäev on ka väga emotsionaalne sündmus ja naised on teadagi pigem emotsionaalsed, siis ka see mängib olulist rolli.

Kuid hiljem küsitleti mehi ja naisi koos ning siis mäluerinevus enam eriti välja ei tulnud, sest mehed said oma naistelt mõningaid vihjeid, mis ergutasid kohe nende mälu. Niiet ka meestel on pulmapäeva olulised sündmused mälusopis olemas, nad lihtsalt ei suuda neid nii kergesti meenutada.

Naised mäletavad üleüldiselt paremini detaile ja oskavad paremini vastata küsimustele kus, kes, millal ja miks.

Samuti julgustatakse naisi juba väga noorest peale jagama oma emotsioone, tundeid ja mõtteid millegi suhtes, samal ajal kui noored mehed seda väga ei tee. Ka see tegevus aitab mälestustel paremini kinnituda.

Lugeja, räägi kaasa — kas sina mäletad oma pulmast kõike või ainult suuremaid sündmusi?

Allikas: Daily Mail