valmistusaeg 40 minutit + ahjus 25-30 minutit

Põhi:

  • 150 g võid
  • 4 muna
  • 3 dl suhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 1 sl küpsetuspulbrit
  • 5 dl nisujahu
  • 2 dl külma piima
  • 0,5 dl sooja piima
  • 3 sl kakaopulbrit
  • 1 sl lahustuvat kohvi


Glasuur:

  • 4 dl tuhksuhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 3 sl kuuma kanget kohvi
  • 50 g võid


Põhja valmistamiseks sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks. Ühenda jahu küpsetuspulbriga. Sega munavahu hulka vaheldumisi kuivained, 2 dl külma piima ja sulavõi. Tõsta kolmandik tainast teise kaussi. Sega kakaopulber ja lahustuv kohv sooja piimaga. Lisa vedelik eraldi pandud tainakolmandikule ja sega ühtlaseks.

Laota pool heledast tainast küpsetuspaberiga kaetud 30x 40 cm suurusele ahjuplaadile, kanna peale tume tainas ning kata ülejäänud heleda tainaga. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 25-30 minutit, lase jahtuda.

Glasuuri valmistamiseks mõõda kõik vajalikud ained potti. Kuumuta väiksel tulel pidevalt segades, kuni moodustub ühtlane glasuur. Ära keeda! Lõika põhi ruutukujulisteks tükkideks ja kata sooja glasuuriga. Lase sel enne serveerimist jahtuda.

Retsept Lia Virkuse ja Pille Endeni kokaraamatust "Nutika perenaise kokaraamat", kust leiad 220 inspireeriva fotoga varustatud retsepti, mis on autorite koduköögis nende pere poolt heaks kiidetud ja mille valmistamisel neljaliikmelisele perele saab hakkama vaid 3–7 euroga.