• Põnevaid ja uudseid maitseid lisavad hoidistele erinevad maitseained: must ja valge pipar, vürts, kaneelikoor, sinepiseemned, vanillikaun, nelk, loorber ja tšillipipar.
  • Suurepärase maitse ja kauni värviga hoidise saamiseks kasuta värskeid puuvilju ja marju. See aitab vältida ka hoidiste riknemist.
  • Kasuta parima kvaliteediga maitseaineid. Terveid (purustamata) maitseaineid kasutatakse hoidistamisel kõige sagedamini. Need võib siduda marinaadi keetmise ajaks riidetüki sisse ning eemaldada enne purkide kaanetamist — see aitab vältida hoidises kasutatud viljade tumenemist.
  • Suhkru kasutamine hoidistamisel pehmendab soola ja äädika maitset. Vähema suhkru- või soolasisaldusega hoidised on tervislikumad. Säilita neid jahedas ruumis või külmikus.
  • Hoidiste pikaajalise säilimise võtmesõnaks on puhtus. Pese hoolikalt viljad ja marjad. Purgid, pudelid ja kaaned on soovitav ka steriliseerida (keevas vees või ahjus).
  • Purke tasub enne kasutamist leotada esmalt külmas, vähese pesuainega vees ja seejärel soojema veega korduvalt loputada. Lõpuks võib purgid veel näiteks tunniks ahju tõsta (max 100 kraadisesse kuumusess).
  • Väldi kuumade purkide-pudelite asetamist külmale või märjale alusele, kuna see võib põhjustada nende pragunemist või purunemist.
  • Eemalda hoidistamise ajal pinnale tekkiv vaht, et pikendada hoidiste säilivust. Just vahtu keeb kokku aineit, mis soodustavad käärimist.
  • Paksema konsistentsiga moosi saamiseks kasuta moosisuhkrut.
  • Hoidise värvi säilitamiseks kasuta terveid (purustamata) maitseaineid ning eemalda need enne nö purgistamist.
  • Täida purgid ja pudelid korralikult, et ei jääks tühja õhuruumi (õhk soodustav bakterite teket). Suletud kuumad purgid ja pudelid jahuta kiirelt.
  • Kurkide marineerimisel peaks marinaadi olema vähemalt 1/3 kurkide kogusest.
  • Kurgid säilivad paremini kui neid hoida enne hoidistamist mõned tunnid kerges soolvees.
  • „Krõmpsu“ ja värske maitse saad kui lisad marinaadile küüslauku ja mädarõigast.
  • Moosi keetmisel tekkinud vaht sisaldab mikroobe, mis lühendavad moos isäilimisaega. Eemalda vaht hästi hoolikalt ning ära lõpeta moosi keetmist enne, kui vahu tekkimine on lõppenud.
  • Kontrolli marmelaadi valmidust lihtsa katsega: aseta taldrik moosikeetmise alguses külmikusse. Tõsta sellele lusikatäis moosi ning hoia kuni jahtumiseni. Siis tõmba lusikaga läbi moosilaigu ning kui tekkinud jälg ei valgu kokku, on moos õige tihedusega.
  • Ära vala keevat moosi otse ahjust võetud purkidesse. Lase mõlematel lühikest aega jahtuda. Marjad muutuvad seistes raskemaks ega kerki lõpuks enam moosi pinnale.
  • Sobiv temperatuur hoidiste säilitamiseks on +2 kuni +10 kraadi