Komponendid:

  • 1 suur kapsas (savoy)
  • 500 g porgandeid
  • 3 sibulat
  • 2 küüslaugu küünt
  • soola ja pipart
  • ¼ punast kapsast
  • 1spl õunaäädikas
  • 80g seeni
  • 125g võid
  • 100ml piima
  • 35g jahu
  • soovi korral 2 sl hakitud peterselli või muud maitserohelist

Kapsarulli valmistamine:

Eemalda sayoi kapsast terava noaga pealmised lehed ja pese need jooksva külma vee all. Lase vesi potis keema ning keeda kapsa lehti 3 minutit, seejärel jahuta jäävees, et vältida nende edasiküpsemist. Kuivata kapsa lehed köögirätiku vahel ning pane hetkeks kõrvale. Võta 300g porgandit ning pese jooksva külma vee all, puhasta 2 sibulat ja 2 küüslaugu küünt välisest koorest. Lõika porgandist peeniksed ribad, tükelda sibul ja küüsaluk pisikeseks kuubikuks. Lõika 45g seeni suupäraselt väikesteks viiludeks ning prae seened, porgand , sibul ja küüslauk eelkuumutatud pannil (väheses õlis). Maitsesta soola, pipra ja värskelt hakitud peterselliga. Pane lusikatäis porgandi segu igale kapsalehele ja keera leht rulliks kokku, ääred peaksid minema kapsa alla ,et küpsedes vältida nende avanemist. Eelkuumuta ahi 200 kraadini ning aseta kapsa rullid, ahjuplaadile ja küpseta 5-7 minutit ning serveeri taldrikule või kaussi.

Kaste:

Võta punane kapsas ning eralda sellel lehed (välimisi lehti pole vaja), seesmised lehed pressi mahlaks kasutades mahla pressi. Saadud mahl vala potti ning lisa õuna äädikat ja lase saadud mahlal keema tõusta. Maitsesta segu soola ja pipraga. Kuumuta piim umbes 60 kraadini ja vispelda piima kuni see on saavutanud vahu tekstuuri. Sega kokku punasekapsa mahl ja piimavaht. Serveeri kapsarulli kõrvale.

Röstsibul:

Tükelda ühest sibulast kuubikud. Lisa tükeldatud sibulale jahu ning sega läbi. Eelkuumuta õli potis 160-170 kraadini ja friteeri sibulad õlis. Peale friteerimist kuivata paberrätiku peal. Serveeri kapsarulli peal.

Seened:

Lõika 35g seeni meelepärasteks tükkideks. Prae seened õlis ning maitsesta soolaga. Serveeri kapsatrulli peal.