Mida vajad?

  • 1 suur punane sibul (või 2 väiksemat)
  • 2 tl kookosõiesuhkrut (või muud rafineerimata suhkrut)
  • 1 dl kuuma vett
  • 0,5 dl õunaveiniäädikat (või valgeveiniäädikat)
  • 0,5 dl (mahedat) äädikat
  • meresoola (või Himaalaja soola)

Koori ja viiluta sibul õhukesteks viiludeks. Lao sibularõngad umbes pooleliitrisesse purki. Sega suhkur ja kuum vesi, lisa sool ja äädikad. Sega ühtlaseks ja vala purki. Sulge kaanega. Lase vähemalt üle öö maitsestuda. Serveeri lisandina või pane võileivale.

Retsept pärineb Kaie Hakoneni raamatust "Brantš. Puhtad maitsed ja rõõm koos söömisest", milles on 55 mitmekülgset puhtast toorainest lihtsat ja maitsvat retsepti. Valikus on veganiroad, samuti teravilja-, gluteeni-, laktoosi-, kaseiini-, soja-, pähkli- ja munavabad ning madala süsivesikusisaldusega toidud.