Nagu siit retseptist tuleneb, siis suurepärane koostöö on sellel maitseainel ka mereandidega. Tempuratainas friteeritud kalmaarirõngaste maitsestamisega saab Persillade suurepäraselt hakkama.

Krõbedaks küpsenud maitsev ümbris peidab endas mõnusalt mahlast mereandi. Sellisel kooslusel on olemas igati arvestatav piduliku suupistelaua potentsiaal ning tõenäoliselt on nii mõnigi üllatunud, kuivõrd maitsev võib olla sellisel moel valminud kalmaar.

Parim on selline toit kindlasti vahetult pärast valmimist ja juurde võib pakkuda erinevaid meelepäraseid kastmeid. Miks mitte valmistada Persillade maitseainega ka õli- või koorekastet. Siin sai aga juurde sätitud magus tšillikaste, mis mereandide juurde alati hästi sobitub.

Kogus: neljale

Valmistamisaeg: 25 minutit

Mida vaja läheb?

  • 500 g kalmaarirõngaid (võid kasutada ka sügavkülmast ostetud ja sulatatud kalmaari)
  • 1 muna
  • 2 dl jääkülma gaseeritud vett
  • 2 dl jahu, sõelutuna
  • 2 tl Maggi Persillade maitseainet
  • Soola
  • Õli friteerimiseks
  • Magusat tšillikastet serveerimiseks

Tee nii:

Kui kasutad sügavkülmutatud kalmaarirõngaid, alusta nende sulatamisest. Kõige parem on asetada need eelmisel päeval sügavkülmast tavalisse külmikusse. Aeglane sulatamine aitab kõige paremini tooraine kvaliteeti säilitada. Kui kasutad terveid kalmaarituube, lõika neist ca 1-1,5 cm paksused rõngad. Patsuta majapidamispaberiga kuivemaks.

Valmista tempuratainas. Sega kausis omavahel muna ja gaseeritud vesi ning sõelu siis juurde jahu. Lisa Persillade maitseaine ja sega ühtlaseks. Samal ajal kui tainast valmistad, aseta pliidile kastrul õliga. Õli kuumust kontrolli saiatükikese või tainatilgaga, mis peaks õli sisse pannes mulisedes keema hakkama.

Tõsta kalmaarirõngad tempurataina sisse ja tõsta siis osade kaupa kuuma õli sisse. Friteeri kuumas õlis 2-3 minutit. Vajadusel keera vahepeal rõngaid ümber, et nad ühtlaselt küpseksid. Kui tainas hakkab liiga kiirelt pruunistuma, alanda kuumust, kuid jälgi, et õli siiski kergelt mullitaks.

Tõsta kergelt pruunistuma hakkavad kalmaarirõngad õli seest välja ja aseta majapidamispaberile, et üleliigne õli eralduks. Serveeri koos magusa tšillikastme või muu meelepärase kastmega.