16 tk

Maitsev ja mahlane õunaplaadikook, mille teeb eriliselt hõrguks rikkalik mooniseemnetega munavalgekate. Jagub ka suuremale seltskonnale kohvikõrvaseks.

  • 800 g õunu
  • veidi sidrunimahla
  • 7 munakollast
  • 2 dl suhkrut
  • 2 sl vanillsuhkrut
  • 200 g toasooja võid
  • 2 sl hapukoort
  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl õli

Munavalgekate:

  1. 7 munavalget
  2. 2,5 dl suhkrut
  3. 2,5 dl nisujahu
  4. 1 tl küpsetuspulbrit
  5. näpuotsaga soola
  6. 2,5 dl mooniseemneid
  7. 125 g võid

Laota küpsetuspaber kõrgete äärtega suurele ahjuplaadile. Koori ja viiluta õunad õhukeselt. Pressi väheke sidrunimahla peale. Vahusta munakollased 1 dl suhkru ja vanillsuhkruga, sega tükkidena hulka toasoe või. Lisa ka hapukoor, küpsetuspulbriga segatud jahu ja õli.

Laota tainas ahjuplaadile ja lao sellele õunaviilud. Puista peale ülejäänud 1 dl suhkrut.

Vahusta katte jaoks munavalged kõvaks vahuks, sega hulka suhkur, soola ja küpsetuspulbriga segatud jahu, mooniseemned ja sulavõi. Laota õuntele ja küpseta ahjus 160 kraadi juures 50–60 minutit või kuni kook küps.

Retsept pärineb Lia Virkuse uuest kokaraamatust "Eesti Naise koogiraamat", kuhu Lia on kogunud kõige paremad koogi- ja tordiretseptid, mis seitsme aasta jooksul Eesti Naises on ilmunud või veel ilmuvad.