Kanaliha on vähese rasvasisaldusega ja aitab tänu sellele kontrollida ka päevast kalorite tarbimist ning kaalu hoida või langetada. “Kanalihas leiduvad täisväärtuslikud valgud tekitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde ning aitavad seeläbi hoida toidusedeli tervislikumana. Soovitan seetõttu alustada näiteks sellest, et ühel toidukorral on menüüs kanalihast valmistatud roog,” avaldas Rikberg, kes tõdes, et tihtipeale saavad ka tal endal ideed otsa, mis rooga kanalihast valmistada.

Hiljuti leidis ta aga roa, mis valmib kiiresti ja on samal ajal suviselt kerge. Vaatamata oma keerulisele nimele valmivad mehhikopärased soojad suupisted quesadilla'd hõlpsalt ja kiirelt – kõigest 10-15 minutiga. “Kuna kasutatakse ka avokaadot, siis on esindatud ka taimsed rasvad. Avokaados leiduv rasv ja kiudained seeduvad aeglaselt ning hoiavad kõhu kauem täis. Avokaado koos kanalihaga moodustab ideaalse kombo,” lisas Rikberg.

Kanaquesadillad

Vaja läheb:

  • 2 tk Tallegg eestimaine broilerifilee
  • 2 tomatit
  • 2 avokaadot
  • 200 g riivjuustu
  • 1 spl taco kastet
  • 400 g punaseid konservube
  • soola, pipart
  • õli praadimiseks


Valmistamine

Lõika kanafilee tükkideks ning prae pannil, maitsesta soola ja pipraga. Puhasta ja tükelda avokaado ning tomatid. Sega omavahel kokku oad, tomatid ja avokaado ning lisa taco kaste, et ei jääks liiga vesine. Jaga segu neljale tortiljale, raputa peale juustu ning lisa kana. Kata täidis ülejäänud tortiljadega, suru veidi kokku ja pintselda pealt õrnalt õliga. Grilli (või prae) quesadillasid umbes 4 minutit kummaltki poolt. Lõike sektoriteks ja naudi!