Siin on minu versioon muinasjutulisest retseptist, mis pärineb Carolyni blogist www.alldayIdreamaboutfood.com. Ma muutsin seda pisut, et tuua teieni veelgi enam taimedest saadavaid hüvesid. See maitsev magustoit rahuldab teie jäätise- ja šokolaadiisu, ilma et rikuks teie uusi toitumisharjumusi.

Ettevalmistusaeg: 20 minutit
Külmutamiseks: 2 tundi

  • 400-milliliitrine purk kookospiima või -koort
  • 3/4 tassi (150 g) suhkruasendajat
  • 1 teelusikatäis lahustuvat kohvi või peeneks jahvatatud kohviube
  • 2 supilusikatäit (leelistamata) magustamata kakaopulbrit
  • 85 g 85–90% kakaosisaldusega suhkruvaba tumedat šokolaadi, hakitud
  • 1 teelusikatäis vanilliekstrakti
  • 2 avokaadot, kooritud ja kivi välja võetud
  • 3 supilusikatäit värskeid hakitud mündilehti
  • 1/2 tassi (110 g) vähemalt 72-protsendilise kakaosisaldusega suhkruvaba tumeda šokolaadi laaste või 1/2 tassi (110 g) 100-protsendilise kakaosisaldusega küpsetamisšokolaadi

Kallake kookospiim, magustaja, kohvi- ja kakaopulber keskmisesse kastrulisse. Kloppige keskmisel kuumusel kuumutades segamini, kuni magustaja on lahustunud ja segu ühtlane.

Keerake kuumus maha, lisage hakitud šokolaad ja segage, kuni see on sulanud. Pange šokolaadisegu S-kujulise noaga köögi­kombaini või kannmikserisse. Lisage vanilliekstrakt, avokaado ja münt ning töödelge, kuni saate ühtlase segu. Valage see kaussi, katke kinni ja pange 2 tunniks sügavkülma.

Segage šokolaadilaastud sisse ja tõstke segu lusikaga või valage jäätisemasinasse (vt märkus), kuhu jätke seni, kui jäätis on pakse­nenud ja valmis. See peaks jääma pehme jäätise konsistentsiga.

Serveerige kohe. Võite ka kauem külmutada ja hiljem serveerida: tõstke jäätis metall- või klaasanumasse ja katke vahapaberiga, mille kinnitate kummipaelaga.

VEGANI VARIANT: Asendage muna munaasendajaga.

MÄRKUS: Kui teil pole jäätisemasinat, pange jäätisesegu metall- või keraamilisse potti ja tõstke sügavkülmkappi. Segage iga poole tunni tagant, et ära hoida jääkristallide teket ja jätkake segamist, kuni olete saavutanud sobiva konsistentsi.