• 500 g segahakkliha
  • Soola
  • musta pipart
  • 3 tl Dijoni sinepit
  • 100 ml vahukoort


KASTE:

  • 1 väike porgand
  • 1 väike sibul
  • 10 cm jupp sellerivart
  • 250 ml vahukoort
  • 250 ml puljongit
  • 2 loorberilehte
  • 10 musta pipra tera
  • 10 vürtspipratera
  • 2 kilufileed
  • Rapsiõli
  • 3 sl õunasiidriäädikat


Neljale

Valmistamisaeg: 2 tundi

Alusta kastme valmistamisega. Lõika sibul, seller ja porgand väiksemateks kuubikuteks. Kuumuta väiksemas paksupõhjalises potis õli. Lisa köögiviljakuubikud ning prae kergelt läbi, seejärel vala peale puljong ja vahukoor. Haki kilufilee hästi peeneks ja lisa koos maitseainetega (v.a äädikas) kastmele. Kata kaanega ja keeda väga väikesel tulel 1,5–2 tundi. Kurna läbi sõela ning suru ka köögiviljad läbi sõela, vala potti tagasi ja keeda paksemaks. Maitsesta äädikaga. Lihapallide valmistamiseks maitsesta hakkliha soola ja pipraga, lisa vahukoor ja sinep ning sega hästi läbi. Tee käed külma veega märjaks, vormi pallikesed ja prae pannil kuldseks. Serveeri kartulipüree, kastme, pohlade ja värske äädikakurgiga.

Kui sul pole kannatust kastet nii kaua keeta, ajab asja ära ka tavaline koorekaste. Aga usu, see aeg on seda väärt!