Daily koolisööklates toimuva projekti „Tähed taldrikus“ raames saavad sel nädalal tuhanded kooliõpilased üle Eesti nautida armastatud laulja ja näitleja Kristel Aaslaidi retsepti järgi valminud läätsesuppi. Retsepti autori sõnul on särtsaka kõhutäie puhul tegemist tema absoluutse lemmikuga ning kohustuslikuks elemendiks selles supis on kindlasti läätsed, mis tantsisklevad tublis annuses vürtsides.

Kuigi Aaslaid valmistab suppi taimsena, siis sobib seda rooga valmistada ka meelepärase lihaga.

Koostisosad

  • 2 spl õli
  • Klaasitäis punaseid läätsesid
  • 2 porgandit
  • 1 suurem sibul
  • Pöidlasuurune jupp ingverit
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 tl karripulbrit või punast Tai karri pastat
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 400 g purustatud konservtomateid
  • ½ tl kaneeli
  • 1 purk kookospiima (soovi korral)
  • Sidruni- või laimimahla
  • Kanapuljongit
  • Vett
  • Soola
  • Pipart
  • Tšillit


Valmistamine

Supi valmistamiseks võta paksema põhjaga pott, aja selles kuumaks õli ning prae kiirelt tükeldatud sibul, riivitud ingver ja purustatud küüslauk. Seejärel lisa potti karri, vürtsköömned ja kaneel, kuumuta kiirelt ning siis kalla peale puljong. Lisa kuuma puljongisse läätsed ja purustatud tomatid ning lase supil keema tõusta. Kui läätsed on pisut pehmemad, siis lisa ka tükeldatud või riivitud porgand. Lase supil tasasel tulel podiseda kuni läätsed on päris pehmed. Kui sulle meeldib kreemine ja tummine supp nagu mulle, siis lisa ka kookospiim. Kõige lõpus maitsesta supp soola, pipra, tšilli ja laimimahlaga.

Kookospiimata võib see supp tunduda liiga happeline, kuid selle vastu aitab väike lusikake suhkrut.
Taimsena on supp suurepärane, samas sobib läätsesuppi valmistada ka meelepärase lihaga.