Lihtne peedi-küüslaugu salat, röstitud peet või boršisupp võivad paljude jaoks aga olla igavaks muutunud. Soovid nende asemel hoopis midagi huvitavamat peedist teha? Taimne Teisipäev jagab sinuga kolme huvitavat retsepti.

Peedihummus

See mahlane hummus sobib hästi dipikastmeks juurviljadele või määrdena leiva peale.

Vaja läheb:

  • 1 väike röstitud peet
  • 425 g konserv kikerherneid
  • 1 sidruni riivitud koort
  • 1/2 sidruni mahla
  • 2 küüslauguküünt (peeneks hakitud)
  • 30 g tahiinit
  • 60 ml ekstra neitsioliiviõli
  • maitse järgi natuke soola ja musta pipart


Valmistamine:

Rösti peeti fooliumis tund aega 190 kraadi juures. Lase jahtuda ja koori peet. Lõika peet tükkideks ja püreesta. Lisa ülejäänud koostisosad peale oliiviõli ja püreesta. Püreestamise ajal lisa ka oliiviõli. Maitsesta vastavalt soovile. Kui segu jääb liiga paks, võid lisada ka natuke vett.

Peedismuuti

Peeti smuuti sees kasutada võib algul tunduda kummaline, kuid lubame, et selles tervislikus smuutis sa juba ei pettu!

Vaja läheb:

  • 1 punapeeti
  • 1 granaatõuna
  • 3 õuna või 150 ml õunamahla
  • 1 tl vahtrasiirupit
  • 120 ml vett
  • 3 jääkuubikut

Valmistamine:

Koori granaatõun ja eralda seemned. Puhasta peet ja lõika rõngad. Pressi õuntest mahl välja (või kasuta valmis õunamahla). Pane kõik koostisosad blenderisse, lisa jää, vahtrasiirup ja vesi ning püreesta ühtlaseks smuutiks. Serveeri kohe.

Peedi-šokolaadikook

Šokolaadikook, mis lisaks suurepärasele maitsele on ka hea vitamiini- ja rauaallikas! Selle hõrgu retsepti leiad Taimse Teisipäeva retseptikogust.