HAMBAD

Millal siis minna hambaarsti juurde? Plommid, kroonid proteesid tuleks teha kui kasvav Kuu on Kaaludes või Vähis. Hoiduda, kui Kuu asub Jääras või Sõnnis.

Hammaste eemaldamiseks (eriti kehtib see tarkusehammaste kohta) sobib kahanev Kuu Kaaludes või Vähis.

Kõik alumise lõualuu protseduuri tuleks teha kui Kuu on Skorpionis, Lõvis või Veevalajas.

KÜÜNED

Kuu Kaljukitses on ka parim aeg küünte lõikamiseks ja nende eest hoolitsemiseks. Vanast ajast on teada, et küüsi tuleb töödelda reedesel päeval ja peale päikeseloojangut.

Sissekasvanud küüsi pole soovitav parandada kahaneva kuu ajal, v. a küünevagu, kuid hoiduda kui Kuu on Kalades. Kahaneva Kuu ajal on soodne ravida ka küüneseent.

NAHK

Spetsiaalsed näo- ja kaelanaha puhastusprotseduurid on parim läbi viia kahaneva Kuu ajal, kui Kuu on Kaaludes, Vähis või Kaljukitses.

Toitvad maskid ja mähised tuleks teha kasvava Kuu ajal. Kompressid ja maskid teha näole siis, kui Kuu on Kaaludes, Vähis või Kaljukitses. Kompressid ja maskid kaelale teha siis, kui Kuu on Skorpionis, Lõvis või Veevalajas. Sel ajal on soodne teha ka kaelagümnastikat.

Käenahk on valge ja õrn, kui kätele teha 3 x nädalas piimapüreemaski. Soovitav on teha kätele tugevat massaaži, jätta mask kätele kümneks minutiks ja seejärel loputada jaheda veega.

JUUKSED

Lõikuseks sobib kasvav Kuu ja aeg, mil Kuu on Lõvis, Neitsis või Kaaludes. Keemilisi lokke teha Kuu asetsemisel Lõvis või Neitsis.

Kasvav Kuu Kaaludes on juustele parim aeg. Soodsad on kõik protseduurid, mis on seotud juuste kasvuparandamise, struktuuri, tervendamisega. Juustelõikus sel ajal parandab ka mälu ja nägemist. Juukseotste lõikus — kasvav Kuu, 3. või 4. Kuu päev. Lõikus sel ajal on hea ka aju veresoontele.

Halb on lõigata juukseid, kui kahanev Kuu on Jääras, Vähis, Kalades. Viimase puhul võib kergesti tekkida kõõm. Pead pesta pole soodne kui Kuu on Vähis, Skorpionis või Kalades.

KUU SODIAAGIMÄRKIDES JA TERVIS

Kuu liikumine sodiaagis muudab osades sodiaagimärkides teatud organid nõrgaks ja haavatavaks. Just need organid tuleks rahule jätta ja neid mitte üle koormata. Vastasmärk saab energiat juurde ning sellele vastavaid organeid võib koormata, ravida, opereerida jne. Siinkohal oleks siiski hea arvestada ka isikliku sünnikaardi eripärasid.

Kui Kuu on Jääras on soositud neerude ja kusepõie raviprotseduurid ja puhastamine.

Kui Kuu on Sõnnis on soositud suguorganite ja anuse puhastavad ja raviprotseduurid.

Kui Kuu on Kaksikutes on soositud kosmeetilised protseduurid, vere ja maksa raviprotseduurid ja puhastamine.

Kui Kuu on Vähis on soositud mürkide ja kivide väljaviimine. Liigeste ja selgroo puhastamine.

Kui Kuu on Lõvis on soositud tervendavate palvete ja mantrate lugemine.

Kui Kuu on Neitsis on soositud soolavannid, jalgade ravi ja massaaž; lümfi puhastamine.

Kui Kuu on Kaaludes on soositud pea puhastamine vedelikest, kõrvade, nina, keele ja silmade puhastamine.

Kui Kuu on Skorpionis on soositud kurgu puhastamine.

Kui Kuu on Amburis on soositud käte ja õlgade massaaž; kopsude puhastamine.

Kui Kuu on Kaljukitses on soositud mao ja maksa puhastamine.

Kui Kuu on Veevalajas on soositud liigeste ja südame protseduurid.

Kui Kuu on Kalades on soositud soolestiku puhastamine.

Pikemalt saad lugeda Kai Tamme raamatust „Avesta kalender. Tarkused igaks päevaks” kirjastuselt Tulip. Raamatus avaldab autor esmakordselt ülipopulaarse avesta kalendri koostamise saladused , mis aitavad igal inimesel ära kasutada iga päeva parimad võimalused. Need on tuhandete aastate vanused teadmised Päikese ja Kuu rütmidest ning mõjudest inimestele ja nende tegevustele.
Avesta kalender