Pereelu on süsteem, inimestevaheline võrgustik, mis peab laitmatult töötama. Ole teadlik, et me hing valib alati vanemad, kelle läbi me kehastume, koha kus kehastume ning võtab otsuse, kellena kehastub — mehe või naisena. Viimane sõltub eelmise kehastuse lõpust — st et kui jäi seal midagi pooleli või lõpetamata, kehastutakse samasoolisena ka järgmises elus.

Me koosneme raku tasandil alati 50% emast ja sama palju isast. See on vereliin, mis kannab geeni ja energiat edasi järgnevatele põlvedele. Kui peres või suguvõsas on vastassoo vihkamist, põlgust, vaenu — ka see kandub edasi järglastele. Usun, et paljud teavad vanasõna: „Esivanemate patud nuheldakse laste, lastelaste ja lastelastelaste peal.” Ja see kehtib ka praegusel ajal.

Pereliikmed peavad omavahel läbi saama, aidates ja toetades teineteist. Igas suunas vihkamine, mitte läbisaamine või lausa omavahel mitte suhtlemine, loob tulevastele põlvedele ette negatiivset ja rasket karmat. Küsi endalt enne kui loobud oma vanemaga, õega, onuga või kellega iganes suhtlemisest, kas sa oled õnnelikum, kui näiteks su enda lapselaps hakkab kedagi lähikondlastest vihkama? Või kui perre sünnib väike uus laps ja näiteks vanaisa ei võta teda omaks, hakates teda tõrjuma ja lõpuks vihkama. Selline vanavanema käitumine loob lapselapses juba varases eas ta sisse vihkamise koodi ning see jada jätkub edasi.

Kui suguvõsas on väga palju sugulastevahelisi tülisid ja viha, siis võib juhtuda, et ühel hetkel see suguvõsa lõpetatakse ära. See tähendab, et naistele ei anta enam järglasi. Ja läbi selle ka suguvõsa nimi enam edasi ei kandu. Kõik lõpeb ära. See on reaalsus, kahjuks.

Pereelu kvaliteedi tõstmiseks olen soovitanud teha ühiseid üritusi alates koosveedetud tähtpäevadest kuni lihtsate metsas käimisteni, lauamängude mängimiseni, koos matkamiseni, jne. Ühiselt loodud positiivne energia, läbi rõõmu, nalja ja naeru, tugevdab alati peresidemeid.

Kui on siiski pereliikmete vahelist vaenu, soovitan rahulikult, viisakalt ja üksteist aktsepteerides rääkida probleemid lahti. Püüda mõista, kust selline probleem pärineb, juureldes kas see on meil endil tekitatud või hoopiski vanematelt üle võetud. Sealjuures unusta ära teiste süüdistamine ja enda solvumised. Need on emotsionaalsed peegeldused, mis aktiveeruvad teiste inimeste mõjutustest. Pere või suguvõsa probleemide lahti rääkimine on ülioluline, sest selle käigus võib emotsionaalsete kihtide alt välja tulla hoopis teised vanemad negatiivsed mustrid. Läbi teadvustamise ja algpõhjuste kätte saamise need ka lahustuvad.

Mõistlik on põletada valget või heledat värvi küünlaid. Samuti olen soovitanud perekiviks kas roosat kvartsi või aventüriini, mis on armastuse ja südamekeskuse kivid — need aitavad hoida harmooniat ja tasakaalu.

Mehe ja naise suhete osas ole teadlik, et hinged valivad järgmisesse ellu kaaslased juba enne sündimist. Meil on alati vaja õppida oma kaaslaselt midagi. Kui ei jõuta arusaamisele, miks on nii halb või valus, tuleb uus suhe sama probleemiga. Lihtne on süüdistada teist osapoolt, jättes endale õigustused ja vabandused.

Tea, et kõik, mis on meil selles kehastuses hästi, on kuskil eelmises elus ära õpitud halb. Ning kõik see, mis on meil selles elus halvasti, tuleb kiiresti ära õppida, sest muidu kandub see edasi.

Heli soovitused sügistalvise hooaja ehk külma ja pimedaga toime tulekuks:

On oktoober, sügise keskpaik ja pimedus võtab vaikselt võimu enda kätte. Hakkab tulema aasta kõige pimedam aeg. See on aeg, kui loodus läheb talveunne, enamik lindudest on lahkunud ja luiged kogunevad põldudele.

Paljudele inimestele on see justkui raske aeg. Sellest on loodud kuvand, et peabki olema raske. No ei pea! Me ju heidame ise igal õhtul magama, et hommikul virgena ärgata. Kui nüüd võrrelda seda aastaaega ööpäevaga, siis see on õhtu kella 9 kuni 11-ni. Küsi endalt, kas sa kirud õhtut või kurvastad, et pead magama minema? Rõõmusta, et loodus läheb samuti puhkama, et siis kevadel uue hooga õitsele puhkeda.

Jaa, see on pime aeg, kus valgust on vähe. No too siis oma koju rohkem valgust kasvõi küünlaleekide, kaminatule või mõnusa hubase valguse näol. See on aeg, kus tuleb ka oma kehale rohkem puhkust anda -liigu looduses, naudi sügisevärve, tervita vikerkaart või tähistaevast, avasta midagi uut. Kui väljas on pime, jahe ja niiske, too endasse soojust taimeteede näol. Hea on kasutada natuke vürtsisemaid maitseid nagu kaneel, vürts, tugev piparmünt, hibiskus. Luba endale õhtuid, kus sa tõepoolest ei tee midagi, lihtsalt oled ja naudid mõnda head raamatut või seriaali. Soovitav on teha kehakoorimisi ja kehahoolduse protseduure, et vabaneda suvistest kirevatest energiatest. Vaata kuidas puud on värvilised ja lõpuks ta loobub sellest kirevusest, jättes järele vaid paljad oksad, sest nii on talve kergem üle elada. Sama on mõistlik teha ka inimestel läbi kehahoolitsuse.

Pime aeg on ka esivanemate aeg, kes on sadu aastaid enne meid maapeal kõndinud ja oma toimetusi teinud. Võta välja vanad albumid, vaata neid.. püüa tabada, kuidas võis nende elu tol ajal olla — mille üle nad rõõmustasid või kurvastasid, mis võis neid tegemata jääda või mille suunas nad püüdlesid …. Mõtle nendele oma avatud südamega, saates neile oma armastust. Tea, et üks osa sinust on ju su esivanem, ka siis kui sa teda pole kunagi näinud, ei tähenda see seda, et teda pole olemas olnud …. Siis nende hinged on sulle tänulikud, nad hoiavad ja kaitsevad nii sind kui ka su järglasi.