Psühhoterapeut Tina Tessina on teinud nimekirja kõige levinumatest põhjustest, miks kallimate vahel intiimsus kaob: üks partneritest on haiget saanud või on teine talle juba liiga mitu korda ei öelnud, ühel partneritest on kogu aeg liiga kiire või ühel partneritest on mingisugune suhtlusprobleem. Seksuoloog Judith Steinhart kitsendab nimekirja veelgi, öeldes, et abieluprobleemid nagu usaldusepuudus, ärevus, rahaprobleemid, ebakõlad ja lastepoolne surve on just need, mis partnerite seksuaalset käitumist mõjutavad.

Tegelik küsimus on muidugi selles, et kas probleemid takistavad seksi või seksipuudus ise tekitab kahe inimese vahel probleeme? Spetsialistid on veendunud, et see on justkui surnud ring — lõpuks ei mäleta keegi, millest probleem alguse sai ning üks mure võib teist lihtsalt suuremaks muuta.

Selge on see, et kui seksivaba elu on kestnud kauem kui mõni kuu, tuleks asjaga tegelema hakata. Siiski ei tohiks tekkida tunnet, et seks on justkui midagi, millega korra nädalas kindlasti tegelema peab. Siiski on intiimsuse tagasitoomisel algusperioodil abi sellest, kui seks enda jaoks mõneti kohustuslikuks muudetakse — lepitakse kokku kindel aeg, mis mõlemale sobib ja seejärel pühendutakse vaid teineteisele. Loomulikult peab asi toimima läbi mõistmise. Esialgu võib see tunduda vastupidine kõigele romantilisele, kuid vahel ei jää lihtsalt muud võimalust. Seksuoloog sõnab, et tuleb endale meelde tuletada see aeg, mil teineteisest käsi eemale hoida ei suudetud ja proovida seda taastada.

Alustada võib sellest, et taastatakse kohtingutel käimine. Millal sa viimati oma kallimaga koos küünlavalgel restoranis istusid? Millal oli teil aega vaid teineteisele? Oma partneri vastu tuleb aus olla, on kõik eksperdid ühte meelt. Tooge oma ellu kirg tagasi, sest see on see, mis teid tegelikult lähendab ja armastuse leeki põlevana hoida aitab.

Allikas: Huffingtonpost