Lisa sellele kõigele veel imetamisega kaasnevad hormonaalsed muutused ja fakt, et mõlemat partnerit võib tabada depressiooniga seotud libiido langus. Muidugi ka väsimus.

Kõik need muutused tabavad paare sageli ootamatult, kuid nendest on võimalik üle saada ja armuelule taas hoog sisse puhuda. Aga kuidas?

1. Leidke teineteise jaoks aega

Voodielu taastamine nõuab pühendumist, aega ja energiat. See tähendab sageli, et tuleb lihtsalt võtta aega seksimiseks ja kohtingutel käimiseks ning seda vähemalt kord nädalas.

Kui tunned, et sul pole üldse tuju või tunned end hoopis isekana, et lapsega tegelemise asemel teile kahele aega võtad, siis mõtle sellele, kuidas tugev suhe partneriga lapsele kasuks tuleb. Intiimsusel ja seksil on oluline roll, et suhe toimiks ja seega mõjub hästi kogu peredünaamikale. Kui pead selle jaoks üheks õhtuks nädalas lapsehoidja palkama, siis tee seda, sest seda on vaja ka beebile. Ja kui olete juba kohtingul, siis vältige beebist rääkimist ning tehke midagi lõbusat ja romantilist. Proovi mitte mõelda sellele, et oled lapsevanem.

2. Olge kannatlikud

On täiesti normaalne, et alguses end seksides ebamugavalt tunnete, mistõttu alustage rahulikult ja olge teineteise vastu hellad.

Vahekorra asemel tasuks ehk hoopis proovida erutada teineteist muudel viisidel. Meenutage näiteks aega, kui te alles kohtusite ja polnud veel valmis seksimiseks. Suudelge, hoidke käest kinni, kallistage... Kui aeg on õige, masturbeerige teineteise ees ning kui olete valmis, võite ka vahekorda astuda.

3. Suhelge teineteisega

Kõlab küll lihtsalt, aga tegelikult võib see olla päris suur takistus. Paljud paarid ei ole väga head tunnete väljendajad ja kui te ei teinud seda enne lapse saamist, on see hiljem veelgi raskem. Kuid ärge eeldage, et küll ühel hetkel teie sekselu taastub. Te peate sellest rääkima ja tegutsema.

Alustage algusest: öelge teineteisele, kuidas te end tegelikult tunnete ning rääkige ka hirmudest ja sellest, mida te vajate. Ehitage üles dialoog, mis aitab teil edasi liikuda, et teie suhe muutuks veelgi tugevamaks kui see oli varasemalt.

Allikas: Fatherly