Loovust arendavad seinad

Loovus on õppimise eelduseks. Lapse edukus nii koolis kui ka tulevikus sõltub võimalusest kasutada looduse poolt kingitud eeldusi: loovust, fantaasiarikkust, võimet näha võimalusi, teha valikuid. Andkem lapsele võimalus loominguliseks eneseväljenduseks!

Lapsed armastavad koolis tahvlile kirjutamist. Tooge sama idee ka koju! Ja tahvel ei pea olema usta värvi.


Ehituspoodides müüdavate tahvlivärvide abil saate luua lastele päris isikliku joonistusseina, kus fantaasial puuduvad piirid. Lapsed saavad piiramatult kirjutada ja joonistada, untsu läinud jooned kiirelt lapiga kustutada ning alustada puhtalt lehelt, millal aga soovivad.

Käeline tegevus

Lapse jaoks ei ole loomingulisi tegevusi kunagi liiga palju. See on ka põhjuseks, miks soovitame luua soodsad tingimused kõikvõimalikuks käeliseks tegevuseks: voolimiseks, maalimiseks, legodega mängimiseks… Käeline tegevus arendab laste motoorikat ning probleemi lahendamise oskust — mis värvi kasutada järgmisena, kuidas ühendada jooned, et tekiks arusaadav kujund ja nii edasi. Lisaks on meisterdamine lõbus ühine tegevus, mille käigus on lastel omavahel kergem kontakti leida.


Hea idee on hoiustada meisterdamistarvikud süsteemselt. Nii teab laps, et iga asi käib pärast kasutamist oma kohale ning jääb ära ka segadus, kui kõige ilusam värvipliiats on jälle kadunud.

Õpetlikud seinapinnad

Iga laps on maadeavastaja. Ei leidu vist põnni, kes poleks huvitatud teisel pool maailma toimuvast või väga sügaval ookeani põhjas peituvast. Internetipoodides leidub piiramatus koguses seinakleebiseid ning fototapeete põnevate faktidega maast ja ilmast. Vaid mõnekümne euro eest on võimalik luua reisihimu tekitav ja arendav lastetuba. Kelle rahakott kannatab, siis alati on võimalus tellida seinamaaling ka professionaalselt kunstnikult.


Lugemisnurk

Raamatutel on võluvägi, millest ei tohiks ilma jääda ka moodsa nutiajastu lapsed. Kui soovite, et teie laps kasvaks üles koos Naksitrallide ja Karlssoniga, looge lugemiseks soodsad tingimused hästi valgustatud, mugava ja tõeliselt hubase lugemisnurga näol. Luues lugemiseks erilise keskkonna, aitate arendada lapse kujutlus- ja keskendumisvõimet. Vaja läheb vaid mugavat istet, piisavalt valgust ning piisavalt raamatuid.


Mõelgem suuremalt! Lugemisnurk ei peagi olema nurk. Seal ei pruugi olla tooligi! Põhiline, et see oleks lapse oma väike paigake, kus fantaasial puuduvad piirid.

Tooge kirjandustegelased ellu, hankides lapsele raamatu lemmiktegelasi kujutavaid mänguasju.

Allikas: stencilit.co

LOE VEEL: