Laste kõrval on legodest saanud rohkelt inspiratsiooni nii disainerid kui ka arhitektid. See lastetuba New Yorgi loft’is sai tänu arhitektide äärtule leidlikkusele laheda trepipiirde, mis koosneb ligi 20 000 pisikesest klotsist. Foto ja teostus: i-beamdesign.com

Klotsidest võib ehitada ka köögimööbli tagaseina — ära jääb tüütu mökerdamine plaadisegude ja vuugitäidetega ning luua saab erilisi ja isikupäraseid mustreid, mida ehituspoodide valikust ei leiagi.

Lisaks ehituslikele detailidele saab klotsidest ka tõeliselt ägedaid sisustusaksessuaare. Briti bränd MOnkiStuff on võtnud eesmärgiks luua Lego klotside taaskasutusel põhinevat disaini.

Lisaks kelladele on valikus veel teisigi koju sobivaid esemeid. Kui lapsi on raske mängimast sööma meelitada, siis ehk mõjuvad need lahedad kahvlid veenvalt?

Arhitekt Felix Grauer on leidnud geniaalse lahenduse kadunud võtmete probleemile. Kui elamises kipuvad võtmed jalutama minema, siis kasuta klotsist võtmehoidjat ja installeeri esikusse samuti klotsidest kokku pandud "võtmekapp".

Selleks, et klotsidega midagi ägedat ette võtta, ei pea omama disaineriharidust ega arhitekti mõtlemisvõimet. Leidsime ka Instargamist paar ägedat näidet, kuidas inimesed on klotsidega oma kodu kaunistanud.

LOE LISAKS: