Mu vanemad lahutasid, kui olin kahekümnendates ja mu esimene abielu lõppes samuti lahutusega. Ka paljude mu sõprade vanemate ja ka nende enda abielud on lagunenud. Praeguseks olen õnnelikus abielus, aga mu enda kogemused ja teiste paaride lahutuste kõrvalt jälgimine on mulle selgeks teinud, et iga paar on võimeline edukaks abieluks.

Eduka abielu ainuke retsept on see, et iga päev ja iga minut tuleb teha õigeid valikuid. Abielud kukuvad läbi siis, kui abikaasad teevad valesid valikuid selles, kuidas oma teist poolt kohelda. Nii lihtne see ongi — siin on õpetus, kuidas teha õiged valikud ja elada õnnelikult elu lõpuni.

1. Pea meeles, et sinu töö ei ole teha oma abikaasat õnnelikuks. Sinu ülesandeks on temaga koos luua keskkond, milles su abikaasa võiks õnnelik olla. Ole usaldusväärne partner ja ära tekita ebavajalikku stressi ja konflikte. Lihtsalt armasta oma abikaasat ja anna talle võimalus õnnelik olla.

2. Tuleb väga kasuks, kui sina ja su abikaasa harrastate mingit ühist spirituaalset praktikat. See ei tähenda, et te peate koos kirikus käima: see võib olla ka ühine kirg mingi idamaa õpetuse vastu või Luule Viilma õpetussõnad — miski, mis paneb teid teineteise suhtes armastavamalt ja hoolivamalt käituma.

3. Kui sa oled abielus, siis ära varja seda. Kanna igapäevaselt oma abielusõrmust. Räägi oma sõpradele ja kolleegidele oma abikaasast häid asju. Sinu abieluinimese staatus peaks olema üks suur ja särav osa sinust.

4. Sul on alati võimalik leida keegi targem, ilusam ja edukam kui sinu abikaasa. Aga pea meeles: sama võimalus on su abikaasal. Nii et muuda oma suhe petmiskindlaks selle abil, et räägid oma abikaasale regulaarselt, kui kõrgelt sa teda hindad. Igapäevane positiivsuse doos on ülimalt tähtis.

5. Tihe füüsiline intiimsus on õnnelikus abielus väga tähtsal kohal. Ära muuda seda keeruliseks. Teile pole vaja rollimänge, kolmekaid, sadomasot, swingimist või midagi muud. Kõik, mida su kaasa vajab, on sinu jagamatu tähelepanu ja hoolimine tema vastu. Ei rohkem ega vähem.

6. Kui teie igapäevajutud koosnevad ainult sellest, mida poest osta ja kes lapse trenni viib, siis hakkate te oma romantilisi vajadusi mujal rahuldama. Flirdi oma abikaasaga, mitte oma töökaaslastega või lõunapausil või pärast tööd pubis kelneriga.

7. Kohtingutel käimine ei tohiks mingil juhul teie pulmapäevaga lõppeda. Kui lähed oma abikaasaga välja, siis käitu nii, nagu see oleks teie esimene kohting. Pane selga oma parimad riided, hoidke käest kinni ja rääkige millestki põnevast. Ära hoia oma parimat mina teistele. Hoia seda temale.

8. Kui sa oled abielus, siis on su kohustus hea välja näha. Sina oled inimene, kes on oma abikaasaga kõige tihedamalt seotud ja sa ei tohiks talle häbi teha.

9. Sa ei ole mingi kangelane, kui sa oled halvas abielus ja kannatad. Keegi ei anna sulle su kannatuste eest auhinda. Hullem veel — su lapsed kannatavad selle tõttu. Nii et vali hoolega, kuidas ja kellega sa oma elu veedad.

10. Inimesed abielluvad mitmetel erinevatel põhjustel. Laste pärast. Raha pärast. Mugavuse pärast. Aga ainuke abielu, mis töötab, on siiski see, kui abiellutakse armastuse pärast.

Allikas: Huffington Post