1. Õhtuti

Kui oled unine, võib sul olla raske isegi väikeseid otsuseid vastu võtta. Näiteks, kui tuled töölt, on sul keeruline välja mõelda, mida peaksid õhtuks sööma ja seda seetõttu, et su aju on lihtsalt väsinud. Kui sa ei suuda otsustada, mida sa süüa tahad, ei peaks sa ka suuri elu valikuid praegu vastu võtma. Ega asjata ei öelda, et hommik on õhtust targem.

2. Kui oled pahane...

Viha muudab sind impulsiivseks, tekitab ebakindlust ja abitust. Kuigi hetkel võidki tunda, et sinu tehtud valik on kõige õigem, siis kui see tõesti on õige, on sellega aega ka oodata, et oleksid rahunenud. Ehk näed siis, et on ka paremaid valikuid.

3. ...või näljane

Kas oled kunagi käinud toidupoes nii, et avastad kassasse jõudes, et haarasid lettidelt vaid ebatervislikku toitu? Seda seetõttu, et näljasena teeme impulsiivsemaid otsuseid ega mõtle tagajärgedele.

4. Oled üksik

Üksindus on üks keerulisemaid emotsionaalseid seisundeid. See võid muuta sind meeleheitlikuks ja haavatavaks. Sa võid hakata aitama inimesi, keda sa aitama ei peaks või öelda "jah" asjadele, mis seda ei vääri.

5. Oled tõbine

Kui sageli tahtsid teha midagi siis, kui tundsid end füüsiliselt või vaimselt kehvasti? Otsuste tegemine nõuab, et su pea oleks klaar ja see saab olla vaid juhul, kui su tervis on parimas vormis. Ära otsusta enne midagi, kui oled taastunud.

6. Armusid äsja

"Mesinädalate periood" ehk aeg, mil kellessegi armud, haarab kõik su meeled endasse. Su aju upub oksütotsiini ja serotoniini ehk hormoonidesse, mis vastutavad selle eest, et teievahelised suhted muutuksid tugevamaks. Tõenäoliselt näed seetõttu maailma praegu läbi roosade prillide, mis tähendab, et otsused, mida vastu võtad, ei pruugi olla realistlikud.

7. Oled purjakil

Ka üks klaasike alkohoolset jooki mõjutab su mõttemaailma ja sa ei pruugi enam läbimõeldud otsust teha. Kuigi puhkuse planeerimine võib näiteks tunduda suurepärane idee, võid hommikul avastada, et su rahakotile see küll kuidagi hästi ei mõjunud.

8. Sa leinad

Kui oled kaotanud just mõne lähedase, võid tunda end ärevil ja vahel ka depressiivsena. Seetõttu ei tohiks sa esimese 12 kuu jooksul ühtegi suurt otsust vastu võtta. Sa üritad alles šokiga toime tulla ja uue olukorraga leppida. Lase endal seda teha.

Allikas: The Sun