"Asi ei pruugi olla ainult kompleksides. On teema, millest ei taheta tihti kõva häälega rääkida, sest see oleks nagu tabu, aga... Isegi mitmed kuud peale sünnitust võib seks naise jaoks põrgulikult valus olla (valesti tehtud õmblused jms). Seda esineb rohkem kui arvatakse. Millegipärast aga mehed ei taha sellest aru saada ja arvavad, et naine "pipardab." Meedia ju levitab arusaama, et loetud nädalad peale sünnitust peaks naine olema uuesti seksikiisu ja mingeid probleeme ei olevat ollagi.

Peale paari korda põrgulikku valu kaob aga naisel julgus proovida. Tihti ei saa abi arstideltki, sest selle murega arstile minnes saab nn vanakooli arstidelt vastuseks, et "kannata ära ja mida sa siis ootasid, ikkagi sünnitanud naine."

Ja kui satud mõne sellise arsti otsa ja mees veel "pipardamise" süüdistustega seljas elab, siis on nukker. Sest naine ju ka tahaks, aga kui see valu on hullem kui sünnitus, siis...

Komplimentide tegemine on täiesti õige tee mehe poolt, aga lisaks võiks ka naisega rääkida sel teemal ning päriselt ka kuulata, mis mured naisel on. Ning vajadusel aidata lahendust leida."