Suhtele uus hingamine

“Inimesed on erinevad ning kindlasti on inimesi, kes vajavad rohkem aega üksi olemiseks. Samas ei tea küll, mis probleem see on, et elukaaslasega peab kogu aeg koos olema ja suhted halvaks lähevad. Oma tutvusringkonnas pigem vastupidi, üks lahku minna tahtev paarike on just uue hingamise suhtele saanud ja pole küll kuulda olnud, et keegi halaks või rohkem tülitseks.

See, et Rootsis üha rohkem üksikult elavaid inimesi on, ei peaks kohe kindlasti olema ideaal, mille poole püüelda — pigem kõlab see depressiivselt.”

Üksi elamine = luksus

“Üksi elamine on tänapäeval suur luksus. Ma ei saa neist üksikutest aru, kes kogu aeg kiunuvad, et "oi kui paha ja raske on nii elada". Saage aru, et see on vabadus. Nautige, kuniks seda veel on.”

Kellega jagada elamiskulud?

“Üldse ei kiunu, kiidan üksinda elamist taevani. Ainus miinus on, et pole kellegagi kulusid jagada. Üksi ei suuda kõike endale lubada, mida tahaks, aga see on suure plussi kõrval väike miinus. Võin hakkama saada vähemaga, aga üksi olemine ja "oma tuba, oma luba" on tähtsamad.”

Igavus hakkaks üksinda olles tapma

“Täiesti rumal jutt, see on üksiku inimese eneseõigustus, mitte reaalsus. Minu elus näiteks väga palju muutunud ei ole — veedan iga päev aega ja toetun perele, kes oli mul ka enne kriisi. Muutunud on ainult see, et töötan rohkem kodust, poes käin harva ja üksi ning sõpradega, nii harva kui see ka varasemalt juhtus, ninapidi kokku enam ei saa — zoomis ja telefonitsi suhtleb ikka.

Samas olukorras, kui oleksin üksi, oh, igavus hakkaks tapma vast — naise ja lastega on ikka palju kergem. Saad suhelda inimestega — aeg läheb lennates.

Saan aru, et see olukord võimendab juba olemasolevaid probleeme suhetes. Varem lihtsalt inimesed ignoreerisid neid ja põgenesid kodust tööle või sõprade seltsi, et seal kodus oma lähedastega võimalikult vähe kokku puutuda. Need perekonnad, mis on tugevad, neid teeb see ainult tugevamaks. Vot need, probleemsete perekondade isad või emad vast eelistaks üksildust ja tahaks perest eemale.”

Õnn on, kui sul on inimene, keda hoida ja armastada

“Pole suuremat õnne kui oma elu kellegagi jagada. Teada, et keegi on sul kodus ja olemas. Keegi, kes on sinu päris oma inimene, keda hoida ja armastada. Vastupidi, selles kriisis ma olen alles aru saanud kui suur väärtus on sinu oma inimene.”