Tegelikult võib tervisliku suhte võti olla lihtsam kui sa arvatagi oskad. Uhkete väljaminekute asemel võib „koos igav olemine“ teile pikas perspektiivis palju rohkem rahulolu pakkuda.

Kirjanik Mark Mansoni sõnul võib suhtele suureks kasuks tulla, kui koos ollakse „nii igavad kui vähegi võimalik.“ Kuigi see võib kõlada veidralt, on tal selleks väga hea põhjendus. „Kui mõtlema hakata, siis väga õnnelik paar ei ole 80-aastastena, pärast 60 aastat ühist elu ikka veel koos ja õnnelikud seetõttu, et nad käivad hullumeelsetel reisidel ja seiklustel. Nad on õnnelikud seetõttu, et nad on õppinud olema koos igavad. Nad on võimelised aasta aastalt olema samas majas, rääkima samadest igavatest asjadest, vaatama televiisorit ja teha süüa ning nende jaoks on kõik hästi. Nad ei otsi enam põnevust ja seiklusi, nad on lihtsalt rahulikult koos.“

Tundub, et kõige õnnelikumatel paaridel ongi lihtsad, vaiksed eluviisid, kus nad saavad nautida teineteise seltskonda ega tunne survet olla „huvitav“ või pidevalt metsikuid seiklusi otsida.

Inimesed aga justkui kardavad igavust ega taha seda tunda, mis Marki sõnul on probleemiks. „Mitte keegi meist ei taha olla tuntud kui see igav inimene. Me tahame kõik olla huvitavad ja elada põnevaid elusid, kuid probleem peitubki selles, et see on vastuolus sellega, mis tihtipeale teeb suhte tugevaks.“

Mark märgib, et „koos igav olemine“ peaks olema äärmiselt positiivne eesmärk ning see on üks pikaajaliselt eduka suhte alustala.

Allikas: Woman&Home