Portaal Today küsis 7000 ema käest nende stressitaseme kohta ja selgus, et kuigi lapsed on väsitavad ja tekitavad stressi, on saamatud papsid veel palju suuremad stressiallikad. Keskmise ema stressitase on 10punktisel skaalal 8,5 ning 46% neist naistest nimetas peamiseks stressi põhjuseks oma kaasa.

Mille pärast emad muretsevad?

1. Nad ei jõua kõike tehtud, mis oleks vaja ära teha
75% emadest teeb ise kõik kodused tööd ära
Viiendik emadest on meeletult tüdinud sellest, et nad ei saa igapäevatoimetustes oma partnerile loota.

See kõik viib välja sinnani, et kui mehe kõrvalt naine vanas eas ära sureb, läheb mees, kelle eest on varem kõik ära tehtud, kiiresti järele, sest ta ei saa üksi hakkama. Aga naistel, kelle mehed varem surevad, paraneb tervis ja stressitase langeb, sest üks oluline stressor on kadunud ja naisel jääb rohkem aega enda eest hoolitsemiseks.

Mida teha, et emad stressist hulluks ei läheks?

Kõik tööd kalendrisse kirja

Ükski normaalne inimene ei jõua pärast oma täistööpäeva teha kodus teist sama kurnavat päeva veel otsa. Ei pea su naine üksi olema see, kes lapsed toob, poes käib, süüa teeb, lastega õpib, koristab, triigib, koera jalutab, su sokke otsib vms.

Kuidas olukorda parandada: Viige sisse koduste toimetuste kalender, kuhu märgite kõik vajalikud tööd ja toimetused üles + kuupäevad tähtsate sündmustega. Sel moel on kõigile teada, mida vaja teha on ja mis ajaks need asjad peavad tehtud saama ning samuti ei teki kellelgi võimalust kohustustest kõrvale hiilida, sest “ma ei teadnud”.

Emad — chill!

Igal lool on alati kaks poolt. Võib täitsa vabalt olla, et naine ise ei lasegi mehel midagi teha, sest ei usalda, ja siis kukub ise endale kahmatud koorma all kokku.

Kuidas olukorda parandada: Sinu oma aeg on ka oluline ja sa pead saama puhata, mis siis, et su kaasa ei oska sinu meelest nii hästi asju ajada kui sina seda teed. Mitte midagi ei juhtu lastega, kel ühel päeval on lasteaias pühapäevariided seljas, kuniks neil on soe ja mugav. Vahepeal võite süüa valmistoitu ja mees võib ise tolmuimejaga põranda puhtaks tõmmata. Anna talle võimalus.

Suhe vajab särtsu

Kui majas on lapsed, on romantikal lõpp. Kellel on aega ja energiat küünlavalgusõhtuteks, kui mõni väike tegelane pidevalt uksele põrmmib ja midagi tahab. Aga kui teie omavaheline suhe kannatab, kannatava dka lapsed ja kogu teie pereelu ning lõpuks ei jäägi sellest perest midagi järele. Te ei ole ainult lapsevanemad, vaid ka partnerid ja armastajad. Selleks, et pereelu toimiks, on vaja, et suudaksite kõikidele aspektidele tähelepanu pöörata. Aga seda ei juhtu, kui naine on lõpmatuseni stressis ja isa vedeleb diivanil ja nõuab puhtaid sokke.

Allikas: Healthy Holistic Living