Ilmselt on meil kõigil see üks ekspartner, kes jääb alati pisut erilisemaks kui teised. Võib-olla oli tegemist su esimese armastusega? Võib-olla lõppes suhe põhjustel, mida te ei saanud kontrollida? Need küsimused võivad viia mõtteni, et mis oleks, kui meist saaks taas paar?

Võib-olla mäletate veel Jennifer Anistoni ja Brad Pitti käest kinni hoidmise hetke aasta alguses toimunud SAG Awards auhinnagalal? Fotod eksabikaasade õrnast hetkest tekitasid internetis tormi. Kuid kas sellest piisab, et eksiga tagasi kokku minna?

Kui sinu ja eksi vahel on endiselt tugev keemia, võib see viidata teievahelisele “lõpetamata” asjale või hoopis sellele, et peaksid oma praegusele suhtele rohkem tähelepanu pöörama. Hea soovitus on sellest rääkida mõne oma usaldusisikuga, et aru saada, miks sa niimoodi tunned. Kas su eks pakub midagi, millest su praeguses suhtes puudu on? Võib-olla oled vallaline ja näed eksis turva- ja mugavustunnet? Enne kui vana leek uuesti ellu äratada, tuleks tõsiselt mõelda, miks suhe esimesel korral lõppes ja kas see probleem on tänaseks lahenenud.

Mõnikord võivad endiste partnerite uued elukogemused ja vahepeal toimunud isiklik areng soosida uuele ringile minemist, aga selleks tuleb enda vastu väga aus olla. Kas te olete mõlemad tõesti muutunud või oled sa lihtsalt üksik ja õnnetu?

Psühholoog ja suhteekspert Briony Leo toob välja 10 olulist küsimust, mille kõik peaksid endale esitama, kui mõtlevad eksiga suhete taastamisele.

1. Millistel põhjustel me esimene kord lahku läksime?

2. Mis on mu eksi jaoks vahepeal muutunud? Mis on minu jaoks vahepeal muutunud?

3. Kuidas ma ennast oma elus praegu tunnen? Kas see tunne võib mõjutada soovi eksiga uuesti kokku minna?

4. Kuidas tema ennast praegu oma elus tunneb? Kas tema huvi võib olla seotud praeguste elusündmustega?

5. Kuidas ma tema negatiivsete omadustega hakkama saan? Kas ma saan nendega koos elada või mitte?

6. Kuidas olid meie vahel asjad vahetult enne lahku minemist? Kas ma olen valmis sarnast kogemust uuesti läbi elama?

7. Kui avatult suudab minu eks rääkida minevikuteemadel ja kas ta on valmis pühenduma, et asjad seekord teistmoodi läheksid?

8. Kas me oleme lahkuminekust põhjustatud valuga tegelenud või tuleb see meid kummitama?

9. Minu elu viie aasta pärast. Kas ma näen ennast temaga õnnelikus suhtes või on see pigem tagasiminek?

10. Kas me jagame sarnaseid väärtusi ja põhimõtteid? Kas meie omavaheline suhtlus on hea ja kas me usaldame üksteist?

Allikas: Body and Soul