Kui tunned, et su kallim ei ole sinust enam seksuaalselt huvitatud, võivad sel olla mõned kindlad põhjused ja nüüd õpetame selgeks, kuidas teie voodielu taas aktiivsemaks muuta.

Võimalikud põhjused, miks su abikaasa ei ole enam seksimisest huvitatud:

1. Teie suhtes on muud probleemid ja pinged

2. Ta on viimasel ajal rohkem stressis

3. Terviseprobleemid

4. Loomulikud muutused seksuaalse ihaga, mis võivad sõltuda vanusest või suhte pikkusest

5. Ärevus või hirm, et ei olda voodis tasemel

6. Igavus/rutiin

7. Erootilised huvid, mis ei sobitu sinu omadega

8. Ta kulutab oma energia mujal ära

Mida see tähendab?

Sellele, miks su abikaasa viimasel ajal enam seksida ei taha, pole üht kindlat vastust. Oluline on mõelda välja, kas mõned ülaltoodud põhjused võiksid ka tema puhul kehtida. Me kipume sageli kartma kõige hullemat — “Ta ei pea mind enam atraktiivseks.”, “Ta ei armasta mind enam.” või “Ta petab mind.” Kuigi need võivad ka tõeseks osutuda, on sageli põhjused hoopis lihtsamad.

Seksuaalsed väljakutsed on suhetes normaalsed. Kuigi su sõbrannad ei pruugi seda sinuga jagada, võib sama probleem olla ka nende suhtes. Lisaks on tavaline mõelda, et seda probleemi pole võimalik lahendada muud moodi, kui minna lahku, sest seksitu abielu on lootusetu juhtum. Kuid te saate näha koos vaeva, et mõista, mis teie vahel juhtub ja luua seksielu, mis on tegelikult meeldiv ja lõbus teie mõlema jaoks.

Mida teha, kui su abikaasa ei taha seksida?

1. Räägi temaga

2. Tegelege ka teiste teie suhtes olevate probleemidega

3. Süstige oma seksielusse uut energiat ehk rääkige avameelselt sellest, mida tahaksite magamistoas teha

4. Otsustage üheskoos kõik eelarvamused seljatada

Nii paljud asjad muudavad seksimise raskeks ja see omakorda kaotab selle tegevuse vastu huvi. Selle asemel, et kohe kõige hullemat karta ja mõelda, kas on aeg seksitust abielust lahkuda, eelda, et su abikaasa peab praegu tulema toime millegi tõsisega ja te kaks suudate koos selle väljakutse seljatada.

Väljakutsed magamistoas loovad ka võimalusi — saada lähedasemaks, loomingulisemaks ja lasta lahti vanadest mõttemustritest. Võid hoopis avastada, et su suhe on tugevam kui kunagi varem.

Allikas: MindBodyGreen