Paariterapeut Alana Ogilvie ja une ekspert Christine Hansen aitavad meil mõista, kas paarid üldse peaksid koos ühes voodis magama ja kuidas neile mõjub, see, kui magatakse eraldi. Ja mis rolli mängib siin ühine tekk.

Oleneb suhtest

Hanseni sõnul ei ole tegelikult üldse vahet, kas magate koos või eraldi, kui see ei mõjuta suuresti teie suhet. “Eriti, kui üks teist norskab või vähkreb palju,” selgitab ta. “Kui suudate omavahel kokku rääkida, et sel pole teie suhtega mingit pistmist, siis tegelikult on sageli eraldi magamistoad või eraldi voodid hea idee.”

Aga enne, kui suundute mööblipoodi, toob Ogilvie välja, et koos magamine ei ole mitte ainult teie isiklik valik, aga sel on ka teaduslik põhjus: “Füüsiline puudutus, mis tekitab turvatunde ja lõõgastab, aeglustab ka teie hingamist ja pulssi, mis tähendab, et olete rahulikumad, rohkem ühenduses ja seeläbi puhkate end ka paremini välja.” Kaisutamine ja füüsiline puudutus vabastab oksütotsiini ehk n-ö “heaolu tunde” kemikaali, mis leevendab stressi ja aitab uinuda.

Kuldne kesktee

Seetõttu tunnistavadki mõlemad eksperdid, et eraldi tekkide all magamine on nende valikute vaheline kuldne kesktee, sest kui eraldi voodid kaotavad teievahelise intiimsuse, siis kaks tekki aitavad seda säilitada. See on ka põhjus, miks IKEA lansseeris aastake tagasi Euroopa riikides kampaania, millega soovitas inimestel magada skandinaavlastega sarnaselt eraldi tekkide all.

Eraldi tekkide all võite liikuda nii palju kui ise soovite ja sättida seda külje alla täpselt nii nagu teil vaja on. “Selle plussid ja miinused suhtes olenevad paarist,” tunnistab ka Ogilvie, kuid lisab, et üldiselt tähendab parem uni ka kergemat suhet. “Kui teil pole põhjust kakelda teki ja vähkremise pärast, magate te paremini ja kui te magate paremini, on ka suurem tõenäosus, et soovite teineteisega intiimsemalt koos olla.”

Seega, kuidas teie sel talvel magada plaanite?

Allikas: melmagazine.com