Kuna armumismängus on oluline roll ka n-ö "tagaajamisel", siis raskesti kättesaadava mängimine toetub ka filosoofiale, et kui midagi on liiga kerge püüda, on see vähem veetlev. Ja mida rohkem pead vaeva nägema, seda rohkem hiljem saavutatut hindad.

Kui 90ndatel avaldatud populaarne suhteõpik "The Rules" julgustas naisi võimalikult raskesti kättesaadavaid mängima, siis tänapäevases feministlikus maailmas need reeglid justkui enam ei kehtiks. Mõtle ise, kui sageli toimivad sinu suhete puhul reeglid nagu "ära hakka mehega esimesena rääkima" või "ära suudle teda esimesel kohtingul"? Kõlavad nagu ajast ja arust, või mis?

Siiski, USAs 900 inimese seas läbi viidud uuring näitas, et "raskesti kättesaadavad" inimesed on jätkuvalt veetlevamad ja ihaldatumad ning nendega kohtumise nimel tasub vaeva näha. Naiste puhul leidsid teadlased, et naised eelistavadki sellist "kuum-külm" mängu ja seda seetõttu, et kui mees on valmis nägema kellegi südame nimel vaeva, on ka suurem tõenäosus, et ta jääb ta kõrvale ja temaga võib pere luua.

Raskesti kättesaadava mängimine töötab suhtenõustaja Tracy Coxi sõnul kõige paremini kellegi tähelepanu köitmiseks, aga mitte pikaajalise strateegiana. Keegi ei viitsi ajada taga inimest, kes teda endale kunagi lähedale ei lase. Seega, selle strateegia saladus? Las ta mõtleb: sa oled tal käes, aga kas ikka tegelikult oled? Peaasi, et sa ei tekita kelleski totaalset paranoiat ja ebakindlust.

See strateegia ei toimi ka juhul, kui jätad endast ülbe ja ükskõikse mulje. Kui suhe on loodud, on oluline olla sina ise ja näidata ka oma haavatavat külge.

Seetõttu jagab Tracy üht ranget reeglit: järgmine kord, kui keegi sinu vastu huvi üles näitab, lase tal vähemalt pool päeva kuni päevake oma vastust oodata. Ja vasta vaid ühele-kahele sõnumile kolmest, mitte kõigile.

Miks see toimib?

Näidata kohe välja, et ka sina huvitud temast, ei pruugi alati olla kõige targem strateegia. Inimesed, kelle tähelepanu on lihtne püüda, ei tundu alati nii põnevad.

Teine reegel on sarnane sellele, mida kasutatakse hasartmängude puhul: kui ta mitte kunagi ei võida, annab ka kõige rumalam inimene lõpuks alla. Aga kui oled kaotanud palju raha ja mingi aeg võidad, mängid edasi. Äkki sul on võimalik ikkagi kuidagi see peavõit koju tuua?

Veel üks reegel

Kui oled üks neist inimestest, kes käib sageli esimestel kohtingutel, millele ei järgne teist, siis mõtle, kas tegemist on justkui "maratonkohtingutega"? Esimesel kohtingul tuleb vihjata mehele, milline inimene sa oled ja tekitada temas huvi, mitte rääkida ära oma tervet ajalugu.

Seega, järgmine kord, kui kellegagi välja lähed, näita, et oled temast huvitatud, aga ära avalda enda kohta liiga palju. Küsi hoopis temalt palju küsimusi ja lõpeta kohting peale 3-4 tundi, olenemata sellest, kui hästi see edeneb.

Miks see toimib?

Me kõik oleme käinud reedeõhtusel kohtingul, mis lõppeb pühapäeval ja vahel on see täiesti okei, aga sellel, kui kohting sujub loomulikult ja sellel, kui üks teist seda "üleval hoiab", on suur vahe. Kui sunnid teda olema sinuga koos kauem, kui ta soovib, jätad endast meeleheitliku mulje.

Sama kehtib ka oma kõige sügavamate saladuste avaldamise kohta. Mida aeglasemalt sa teievahelise sideme üles ehitad, seda rohkem ta sinust huvituma hakkab. Mis mõte on teisel kohtingul, kui ta teab su kohta juba peale esimest kohtingut kõike? Las ta õpib sind parem samm-sammult tundma.

Kuidas jätta endast enesekindel, mitte nõudlik mulje?

1. Ära kaasa teda kõikidesse tegevustesse

2. Ära kiirusta

3. Ära võta temaga liiga sageli ühendust

4. Kui ta teeb sulle komplimendi, ei pea sa talle kohe samaga vastama

Allikas: Daily Mail