Inimesed, kelle elukaaslane on krooniline hilineja, on väga tuttavad olukorraga, kus neil on omavahel kokku lepitud armas kohting, aga kaaslane ei jõuagi kohale. Üks või kaks korda suudad andeks anda, aga rohkem enam mitte. See tekitab alandava ja halva tunde. Kroonilised hilinejad ei tekita sinus seda tunnet meelega, aga nad ei ole otseselt kunagi tundnud, et nad peaksid oma käitumises midagi muutma. Sõbrad ja perekond on neil ju ikka alles. Keegi ei ole otseselt midagi halvasti ka öelnud.

Kui sa oled tüdinenud sellest, et sinu plaanide ja soovidega ei arvestata, siis võiksid kroonilisele hilinejale läheneda selliste nõksudega:

Tuleta talle mitu korda seda sündmust meelde ja maini, et see on sinu jaoks oluline

Lihtsalt kuupäev ja kellaaeg ei tähenda hilineja tüüpi inimesele mitte midagi. See on tema jaoks üks järjekordne suvaline number, mis ei jää talle kuidagi meelde. Valmistu varakult ette. Kui sa oled planeerinud oma kallimaga kohtingu, siis hakka juba mitu päeva varem sellest rääkima. Palu elukaaslasel muretseda endale märkmik, kuhu ta kirjutaks selle kuupäeva koos kellaajaga sisse.

Räägi talle ausalt oma negatiivsetest tunnetest

Paljud hilinejad ei muuda oma käitumist, sest nad ei ole aru saanud, et teevad sellega kellelegi liiga. Ega üritus selle pärast olemata ei jää, et tema kohale ei ilmu. Kui sa räägid kallimale ausalt, kui kehvasti sa ennast tunned iga kord, kui armastatu hilineb, siis võib-olla süttib tema peas väike lamp, mis annab talle teada, et tema käitumisviis on vale.

Paku talle välja, et ta paneks endale äratuskella helisema

Kui kallim kohe kuidagi muudmoodi ei saa, siis palu tal panna oma telefonis äratuskell helisema, mis tuletaks talle näiteks päev varem meelde, et tal on tulekul oluline sündmus. Järgmine äratuskell võiks heliseda sündmusega samal päeval, kuid näiteks kaks tundi varem, et ta teaks ennast juba varakult sättima hakata. Pea meeles, et kui sa ei käitu vihaselt ja pakud oma armsamale hoopis lahendusi, soovib ta kindlasti kaasa aidata oma halvast harjumusest lahti saamisele.

Allikas: YourTango