Ilmselt on ka sulle kaelale mõni maasikas imetud, aga kas oled mõelnud, mis su naha all tegelikult juhtub? "See on tegelikult väga lihtne," selgitab nahaarst dr Sydney Spiesel. "Maasika tegija puudutab oma huultega kellegi kaela ja tekitab vaakumi ja kui see vaakum on piisavalt tugev, lähevad naha all olevad pisikesed kapillaarid katki ja põhjustavad ekhümoosi." Teiste sõnadega? Kui naersid oma klassiõe üle, kes peale pidust nädalavahetust kooli maasikaga tuli, naersid sa nahaaluse verevalumi üle.

Kas maasikas kaelal võib olla ohtlik?

Mõned verevalumid on hullemad kui teised. 2016. aastal suri üks 17aastane mehhiklane, Macias Gonzalez, sest tema tüdruksõber tegi ta kaelale maasika. Kuigi selliseid juhtumeid esineb üliharva, on see siiski võimalik.

Kuidas kallima tervise ohustamist siis vältida? Püüa vältida kaelal olevaid piirkondi, kus on peidus arterid, sest muidu võid kogemata kahjustada nende seinu, mille tagajärjel tekivad vereklombid. Kui need klombid on piisavat suured, hakkavad nad takistama verevoolust inimese ajusse, mille tagajärjel tekib insult.

Seega, see, kas tahate ikka edaspidi maasikaid teha, on teie enda otsustada, aga mõelge läbi, kuhu te neid täpsemalt teete.

Allikas: The List