Kohtunguportaal eHarmony uuris välja, et need, kes pamevad oma profiilile ühe hobina kirja ka lugemise, saavad vastassoolt rohkem tähelepanu. Mehed, kes armastavad lugeda, saavad 19% rohkem kirju kui need, keda raamatud ei huvita. Naiste puhul tõstab lugemishuvi atraktiivsust 3%.

Raamatuhuvilisi mehi peetakse intellektuaalselt uudishimulikumateks ning arvatakse, et nendega on lihtsam ausaid ja usaldusväärseid suhteid luua. Ja igal juhul on raamatuhuvi väga okei omadus — mees, kes loeb, ON tark! Tark mees = seksikas mees!

Aga tähelepanu juhime ka sellele, et raamatuvalik on samuti oluline. Kõige atraktiivsemateks peavad naised mehi, kes loevad Richard Bransoni raamatuid “Screw It, Let’s Do It” and “Like a Virgin.” Huvi nende meeste vastu tõusis koguni 74% ! Järgnevad “Lohetätoveeringuga tüdruk” ja “Da Vinci kood”.

Meestele aga meeldivad naised, kes loevad “Näljamänge” (44% rohkem huvi), “Lohetätoveeringuga tüdrukut” ja “Troonide mängu”.

Viltu vaadati neile, kes märkisid oma lemmikraamatuks Piibli ning naiste puhul “50 halli varjundit” ja meeste puhul “Harry Potteri”. Nii et lugege neid siis salaja :)