Lahutatud paarid ütlevad ise, et neil sai armastus otsa või nad kasvasid lahku, mis kõik on kindlasti tõsi, aga nendele põhjustele eelnes rida muid põhjuseid, mis lõpuks viisid abielu purunemiseni. Need on enimlevinud põhjused ja kui tunned, et teie maadlete koos abikaasaga samade murede otsas, siis otsige kiiremas korras abi või proovige oma probleemid ära lahendada, et te poleks järgmine number lahutuste statistikas:

1. Naine või mees tunneb abielus olles, et panustab perekonda palju rohkem ja isegi kui ta sellest oma suhtekaaslasega räägib, toob see kaasa ainult suure tüli ning lõpuks ei suuda ta enam üksinda peret ülal pidada.

2. Ühel abielu osapooltest on telefoni, arvuti- või televiisori sõltuvus ja see mõjub hävitavalt tervele perele, sest üks inimene on pidevalt nutiseadme ette naelutatud, misõttu teeb ta ühiseid asju vähem. Ta võib isegi ärrituda, kui talle selle kohta märkus tehakse.

3. Ei seksita piisavalt, sellest ei räägita, oma soove ei avaldata ja ühel hetkel viib see petmiseni, sest üks osapooltest ei olnud sellise sekseluga rahul.

4. Ebaõiglased tülid, kus teineteisele tehakse sõnadega liiga. Võib ka juhtuda, et üks inimene lausa armastab tülisid alustada ja rahumeelsem pool ei suuda ega taha sellega leppida.

5. Osades abieludes kohtleb naine oma abikaasat lihtsalt järgmise lapsena, aga see mõjub mehelikkusele laastavalt ja ükski mees ei talu sellist kohtlemist eriti kaua.

6. Teiste inimeste kaasamine oma abiellu. Kui mees räägib kogu aeg sõpradele muredest, mis tal naisega omavahel on, või vastupidi, selle asemel et seda nagu kord ja kohus oma kallimaga arutada, jookseb abielu karile.

7. Üks osapooltest ainult näägutab või viriseb, ei anna positiivset tagasisidet ja annab mõista, et kõik on kogu aeg halvasti ning teine pool ei tee iialgi midagi õigesti. See trambib teise inimese enesehinnangu maatasa ja ükski inimene ei ole sellist kohtlemist väärt.

8. Seksist keeldumine, et teist inimest karistada või sellega manipuleerimine. On abielusid, kus naine on nõus mehega seksima ainult siis, kui mees on teatud tingimused täitnud. Mees aga ei soovi olla naise ori ja võibki alata kõrvalsuhe.

9. Teise inimese muutmine. Muuta saab käitumist ja oma suhtumist, aga teise inimese olemuse muutmine ei ole normaalne, mistõttu võiks enne abiellumist sügavalt järele mõelda, kas see inimene ikka on sinu jaoks see ainus ja õige.

10. Oluliste otsuste tegemine ilma abikaasa arvamust küsimata. Alati ei ole tõesti aega iga asja jaoks teise inimese arvamust küsida, aga suured ja tähtsad otsused, mis puudutavad teid mõlemaid, tasuks ikkagi koos teha.

11. Ebareaalsed ootused laste kasvatamisele. Kui te olete lapse kasvatamise osas eri arvamustel, tuleks leida kompromiss, mitte hakata ainult oma vaateid teisele peale suruma.

12. Ootamine, et teine inimene peale vabandamist hetkega sulle andestaks. Kui sa oled suure jamaga hakkama saanud ja vabandad oma abikaasa ees, siis see tegevus on igati tore ja mõistlik, aga sa ei saa eeldada, et ta sekundiga sulle andestaks. Anna talle aega ja püüa muuta oma käitumist, et see ei korduks.

Allikas: Woman's Day