Emotsioonid, mida armukade inimene tunneb, on väga võimsad. Aga see võimsus on ka hävitav. Meeleolu langeb, ei leia kusagil asu, ükski ettevõtmine ei õnnestu… Pea kinni! Katsu maha istuda, end kätte võtta ja kõik rahulikult läbi mõelda.

1. Kas ikka on põhjust? Miks sa tegelikult oled armukade? On sul selleks reaalsed põhjused? Aga äkki polegi kogu lugu sinu partneri käitumises, vaid üksnes sinu enda ebakindluses? Sulle näib, et ta veedab aega nägusa, targa ja eduka kaunitari seltsis, kellega sina ennast võrrelda ei saa. Kui sul on sellised mõtted peas, siis peaksid ehk oma enesehinnangu tõstmise kallal vaeva nägema. Kui ta sind armastab, siis just sellisena, nagu sa oled — kõikide sinu plusside ja miinustega.

2. Armukadetsemine ei muuda mitte midagi. Kurb on see, et kui mees on otsustanud sind petta, siis teeb ta seda igal juhul. Vaatamata sellele, et sa viskad ta mobiili puruks või teed näo, et mitte midagi pole juhtunud. Armukadedusstseene korraldades pole sa aga võimeline ratsionaalselt mõtlema ega adekvaatselt käituma. Ja kellel sellest parem hakkab?

3. Räägi oma tunnetest. Sa oled armukade ning selgub, et mitte põhjuseta. Kodus võtad aga mehe vastu iga päev nii nagu poleks midagi juhtunud — sa oled kena, hoolitsetud ning laudki on kaunilt kaetud. Vahel ootad aga asjatult — kaasa helistab ja teatab, et tööl läheb kaua ning ta jääb ööseks kolleegi juurde. Kord kaupluses näed oma meest koos armukesega. Sa tormas hirmunult välja, et teised sind ei märkaks. Nüüdsest elad nagu mingis õudusunenäos…

Kui naine on sellises seisundis, on suhete kulg mehe kätes. Naine sõltub täielikult tema valikutest. Kas poleks lihtsam omavahel rääkida? Räägi talle oma tunnetest ning tee ettepanek ühiselt asjadesse selgust tuua. Tehes nägu nagu poleks midagi juhtunud, kergendad vaid oma truudusetu partneri elu. Kas aga tasub?

4. Püüa loobuda alusetutest kahtlustustest. Kui sa oled juba veendunud selles, et armukadetsesid asjatult, õpi endas maha suruma mõttetuid kahtlustusi. Toimeta kodus, kirjuta paar vajalikku kirja, joo teed… Veel parem, mine välja! Kutsu sõbranna ka kaasa. Rahunenult aga saada mehele SMS, milles talle armastust avaldad.

5. Ära korralda skandaale! Üks asi on toimuvast rääkida ning hoopis teine asi on hüsteeritseda ja karjuda. Kui sinu armukadedusel on põhjus, siis sellise käitumisega teed sa olukorra veelgi keerulisemaks. Vabanemaks ebameeldivast probleemist ihkab mees nutva ja kriiskava naise juurest kindlalt ära minna.

6. Loobu kergesti. Ja polegi tähtis, kelle võiduga lõpeb aastaid kestnud strateegiline sõda, mida sa oma partneri kallimaga pead. Sellest polegi vaja mõelda. Mõelda tuleks sellest, kelle pärast võitlus käib. Küllap sinu kangelane jälgib heal meelel kahe naise võitlust ning paisub rahulolust otsekui seebimull. Kas siis tasub kulutada jõudu (ja aega) tunneteks sellise ebakindla ja väiklase inimese peale? Anna talle tema vabadus, las kasutab seda vastavalt oma väikestele võimalustele. Pole ju kindel, kes sellest just võidab…

Allikas: Darja