Armastuse püsimajäämine nõuab pidevat tööd, armastus muutub ajaga, arenedes keerukamaks ja ilusamaks. Elus on raskeid aegu ja partner, kelle otsustes ja väärtustes saad alati kindel olla, on see, kellega koos igast olukorrast võitjana välja jalutada. Niisiis — enne, kui teed olulise otsuse, rääkige omavahel need 5 asja selgeks.

Kas on midagi, millest te pole abielludes valmis loobuma?

Tegemist pole trikiga küsimusega, jutt käib hobidest, veidrustest ja kiiksudest. Sellest, kust maalt jooksevad meie piirid ning mida sina ja su partner oluliseks peate.

Abielus tuleb üksteisega arvestada ja teineteist mõista, sinna hulka kuulub ka teise omapärade ja huvide aktsepteerimine, need teevad teda ju õnnelikuks.

Terves abielus mõistetakse, kui näiteks mehel on aastas paar korda soov sõpradega mitmeks päevaks kalale minna ja oma telefon välja lülitada. Või seda, et sina tahad nädalavahetusel pikalt magada ja soovid, et majas oleks vaikus.

Arutage omavahel, mis on tegevused ja väärtused, mis teid kui indiviidi õnnelikuks teevad ja kuidas te saate teineteist toetada.

Kas te annate teineteisele ruumi?

See aspekt selgub muidugi suhte arenedes iseenesest, aga tegemist on piisavalt olulise küsimusega, et see eraldi läbi arutada. Suhtes on lähedus ja isiklik ruum mõlemad olulised.

Isikliku aja olemasolu viitab tervislikule suhtele. Partner, kes ei toeta sinu soovi veeta aega omaette, sõpradega või perekonnaga, on isekas. Sa ei soovi abielluda inimesega, kes vajab kontrolli selle üle, kellega sa suhtled. Selline abielu muudab üksikuks ja õnnetuks.

Muidugi tasub leppida kokku, kas ja mida te sõprade ja perega oma suhtest jagate ja kui oluline on teile privaatsus. Mõistlik on läbi rääkida ka see, kuidas kulutate üksteisest eemal olles raha ja kas teile on oluline sellest üksteist teavitada.

Kuidas lahendasid teie vanemad omavahelisi konflikte?

Kodune kasvatus mõjutab enamikke meie romantilisi suhteid. Enne abiellumist on väga tähtis jõuda selgusele, kuidas te suhtes konflikte lahendate ja olulistel teemadel räägite.

Ilma teadliku kokkuleppeta langevad inimesed konflikte lahendades üldiselt kindlatesse õpitud käitumismustritesse — olgu selleks vaikimine ja endasse sulgumine, uste paugutamine, solvumine või tasakaalukas ja arvestav vestlus. Teadlik konflikti lahendamine, teineteise kuulamine ja kompromissi leidmine on ajaga õpitavad oskused.

Kuidas te suhtute raha kulutamisesse?

Paljud meist on kasvanud üles perekonnas, kus rahast rääkimine on sama suur tabu, kui vanaema seksuaalelu. Käes on aasta 2020 ja aeg on muutusteks! Abielu eeldab vaba suhtlust nii kulutamise, kogumise kui ka investeerimise teemal. Eriti juhul, kui jagate ühist rahakotti. Kindlad piirid ja kokkulepped tagavad selle, et suhte mõlemad osapooled tunnevad end majanduslikult turvaliselt ja kindalt ka siis, kui vastu tuleb võtta suuri (finants)otsuseid näiteks uue kodu soetamine, lapse saamine jm. Kas te olete valmis laste saamisel jagama võrdset vastutust?

Lapse kasvatamine on rõõm, aga ka väga suur ja raske töö. Eelkõige vajab naine kinnitust, et mees on talle sellel teekonnal toeks. Olgu selleks siis vajadusel öösel lapse mähkmete vahetamine või haige lapsega töölt koju jäämine. Õnnelikus abielus tegelevad vanemad lapse kasvatamisega võrdselt, arvestades seejuures üksteise oskuste, kohustuste ja võimalustega.

Enamik inimesi siseneb abiellu sooviga olla võrdne, seega tuleb seda soovi pidada meeles ka siis, kui perekond kasvab teist kahest suuremaks.

Allikas: witanddelight.com