Ükskõik, kas see inimene on sinu elukaaslane või uus tuttav — inimesed, kes valetavad, teevad seda tavaliselt kindla mustri järgi. Järgnevad on kõige levinumad märgid, mida tunnistades peaks kiiresti häirekell peas tööle hakkama, sest siis on enamasti kindel, et teine inimene valetab sulle häbitult otse näkku.

1. Ta ei vaata sulle silma. See näitab kohe ära, et inimene ei ole aus, kui ta ei julge sulle silma vaadata.

2. Kogelemine. Kui kaaslane ei suuda oma juttu normaalselt rääkida, kokutab pidevalt ja tundub selle juures päris närviline olevat, siis see võib samuti olla märk tõe mitterääkimisest. Kui ta just ei ole inimene, kellel on päriselt probleeme kokutamisega.

3. Sulgunud kehakeel. Inimene, kelle käed on midagi rääkides rinnal risti ja huuled kokku pigistatud, tunneb end selles olukorras kas väga haavatavana või on tal aususega probleeme.

4. Faktide moonutamine. Valelik inimene on närvis oma jutu pärast, mis ei vasta tõele, niiet peale valetamist võib ta oma jutu olulise sisu ära unustada. Kui kuuled teda pärast rääkimas olulistest asjadest, millest ta enne rääkis teistmoodi, saad olla kindel, et jutt ei olnud tõsi.

Ehkki neid märke on päris palju ja olukord võib tunduda lootusetu, siis niimoodi tegutsedes saab kiiresti valele jälile:

Ole tähelepanelik

See on kõige olulisem. Jälgi alati oma partneri kehakeelt, tema hoiakut ja hääletooni. Kui sa tunned, et midagi on valesti, siis see arvatavasti ka on.

Usalda oma sisetunnet

Eriti sel juhul, kui inimene, kes valetab, on sulle väga lähedane. Sa saad arvatavasti kohe aru, kui ta valetab, ära lase ennast petta.

Pea endast lugu

Kui keegi, kes on sulle väga kallis, ei austa sind piisavalt ja valetab sulle pidevalt, on aeg hakata mõtlema, kas see inimene ikka on sind väärt.

Allikas: YourTango