Kui sa aga soovid kodus valida ühe ruumi, mis esimesena täieliku suurpuhastuse ja korrastamisega ette võtta, et saada koristamisest maksimaalsed kasutegurid ka oma vaimsele heaolule, siis näitavad kõik märgid magamistoa suunas.

Miks on magamistoa koristamine niivõrd oluline?

Kõige lihtsamalt öeldes on magamistoa koristamine ja korras hoidmine otsetee parema uneni, mis on põhimõtteliselt tervisliku eluviisi alustala.

„Sinu ümber valitsev segadus on pidev kohustus, mis ootab täitmist — pühendu sellele, lahenda see,“ sõnab koristusekspert ja juunikuu alguses ilmuva raamatu „Making Space, Clutter Free“ autor Tracy McCubbin. „Seda seostatakse otseselt stressihormoon kortisooliga, seega kindlasti pole tegemist millegagi, mille tahad lihtsalt tähelepanuta jätta paigas, kus soovid päeva lõpus lõõgastuda ja uinuda.“ McCubbin lisab, et ärevuse ja unetuse käes vaevlevate inimeste jaoks on koristamisel eriti suured kasutegurid.

Järgnevalt jagame sinuga nelja ekspertnippe kuidas magamistuba justkui uueks muuta.

Mõtle, mida sa näed, kui magama hakkad jääma

Kyle Quilici, kes on San Franciscos korrastamise ja redisaini teenust pakkuva ettevõtte New Minimalism asutaja, ütleb, et peaksid kindlasti koristamist alustama paigast, mis asub täpselt sinu voodi vastas. „Mida näevad sinu silmas enne magama jäämist viimasena? Tõenäoliselt asju, mis ei ole just kõige rahustavamad ja puhkamist soodustavad: sassis laud, arvuti- või telekaekraan, sinu ülesannete nimekiri, kalender, trenniasjad… Kõik need esemed seostuvad otseselt ärkveloleku ajal toimuvate tegevustega, seega on une ja rahulikkusega vastuolus,“ ütleb ta. Aseta voodi ette hoopis rahustavalt mõjuvaid kunstiteoseid või fotosid.

Piira raamatute kogust, mis sinu öökapil on

„Kui sa oled üks neist inimestest, kes loeb samaaegselt mitut erinevat raamatut, on meil sinu üle vaid hea meel! Kui sa aga ei loe raamatut hetkel aktiivselt, siis on aeg see raamaturiiulile tagasi panna,“ sõnab McCubbin. See pisike muudatus võib sulle alateadlikult teada anda, et päev on nüüd lõppenud ning aitab sinu meelel lõpetada ühelt mõttelt teisele hüppamine.

Kui see asi ei pea magamistoas elama, vii see mujale

„Sinu magamistuba ei ole laoruum. Mida vähem on asju sinu magamistoas, seda vähem tekitab segadus sinu kehas stressihormooni ning seda paremini sa magad,“ lisab McCubbin. Kui ese, mis hetkel sinu magamistoas asetseb, võiks vabalt ka mõnes teises toas endale elupaiga leida, hoia seda hoopis seal.

Suurim soovitus: vabane voodi alla kogunenud asjadest

Enamik meist on suurima tõenäosusega kasutanud voodi all olevat ala justkui minisuuruses laoruumina. Seda eriti, kui sinu kodu on väike. Fen shui filosoofia kohaselt on see aga viimane koht, kuhu segadust tekitada.

„Voodi all olevad esemed võivad alateadlikult sinu elus kas juba esindada või hoopis esile kutsuda erinevaid vaimseid takistusi,“ sõnab sisearhitekt ja feng shui disainer Anjie Chao. „Lõppude lõpuks veedad oma elus palju tunde just voodis. Enamikel neist tundidest oled passiivses une olekus. Sel ajal mõjutavad sind ning sa imad endasse suures koguses sinu ümber asetsevaid energiaid.“

Järgmine feng shui ekspert Marianne Gordon sõnab, et on väga paljude klientide puhul täheldanud, kuidas nende voodi all valitsev segadus neid ärkveloleku ajal mõjutab. „Mul oli kord klient, kes säilitas kõiki oma kuni 15 aastat vanu arveid oma voodi all. Arva ära, mille üle ta kõige rohkem kurtis? Just — arvete, paberimajandusse uppumise ja erinevate maksuprobleemide üle. Kui ta oma voodialuse ala ära koristas ja vanadest arvetes vabanes, tundis ta end viimaks puhanuna ning oli valmis edasi liikuma, tuues oma ettevõttesse veelgi suuremat tulu.“ Seega, anna endast parim, et sinu voodi all olev ala oleks puhas ja korras — muidugi kui välja arvata mõned pehmed ja puhtad tekid ja voodiriided.

Kui oled oma magamistoa läikima löönud ja puhkad öösiti paremini, suudad kogu energiaga võtta ette kogu ülejäänud kodu.

Allikas: Mind Body Green