See probleem on väga suur ja levinud, kuid jama on selles, et inimesed, kellel see probleem on, ei tunnista seda endale. Nad vihastavad, kui keegi mainib neile mokaotsast, et nad vaevlevad selle mure küüsis. Sügaval sisimas nad teavad seda, kuid keelduvad tunnistamast.

See probleem on ületöötamine. Ehkki meile on lapsest saati korrutatud: "tee tööd ja näe vaeva, siis tuleb armastus", ei saa seda alati tõepähe võtta. Vaeva tuleb näha selleks, et üldse suhtesse saada. Kui sul on kallim olemas, on see kadalipp sul läbitud. See tsitaat ei kehti enam teie puhul.

Loomulikult ei saa väita, et töö juures ei peaks pingutama. Peab ikka! Kuid normaalsuse piires. Meil kõigil juhtub vahel, et peame natukene kauem tööd tegema. Selles ei ole midagi. Kuid see muutub probleemiks siis, kui ületöötamine hakkab muutuma pea igapäevaks või hakkab inimene harrastama töötegemist ka nädalavahetuseti.

Kui tavaliselt arvataks, et enamik suhteid puruneb selle tõttu, et üks pool on petnud, siis ületöötamine on sama levinud lahkumineku põhjus. Kui üks paarilistest seab oma töö esikohale, on see suhe kohe hukule määratud. Isegi kui see inimene väidab, et töö ei ole tema jaoks kõige olulisem, on kohe aru saada, kui ta valetab.

Suhted purunevad sellepärast, et kui üks inimene otsustab töötamisele keskenduda, jäävad muud kohustused tema paarilise kanda. Kuid kaaslane käib ju samuti tööl. Tema ei ole süüdi selles, et kaaslane on muutunud töönarkomaaniks. Tema peab tegema kõiki majapidamistöid ja muud vajalikku, kuid ei tunne endal kaaslase tuge, sest ta on mattunud töösse.

Kui sa tunned, et sinu elukaaslane on juba töönarkomaan või hakkab selles suunas liikuma, pea temaga maha üks tõsine vestlus. Selgita, miks sa oled ületöötamise vastu. Kindlasti uuri talt, äkki on see ajutine olukord. Tutvu tema tööülesannetega ja paku vajadusel oma abi. Kuid ära lase endale pähe istuda. Paarisuhtes peavad mõlemad inimesed panustama. Pange paika kindlad piirid, et oma suhe uuesti toimima saada.

Allikas: YourTango