Õnneks on olemas üks tore ja armas moodus, kuidas saaks sellist pidevat tülitsemist vähendada ja samal ajal ka midagi kena oma kaaslase jaoks teha. Võiks öelda isegi, et see on reegel, et mõlemal inimesel oleks suhtes ikka hea olla.

Seda reeglit nimetatakse 5:1 suhteks. Mida see siis tähendab? Kui oled oma kallimale midagi halvasti öelnud või teda kehvasti kohelnud, siis tuleks järgnevatel päevadel teha tema jaoks viit toredat asja. Nende viie asja tegemine küll ei kustuta ära sinu pahategu, aga aitavad kaasa teie suhte paremaks saamisele. Ehkki alati ei ole mõistlik näpuga järge ajada, siis selle puhul tasuks ning mõne aja pärast vaadata, kas midagi on teie suhtes muutunud.

Kui suhtes on selline 2:3 reegel, siis see on murettekitav, sest tülide ja toredate tegevuste vahel on liiga suur vahe. Ja kahjuks on väga paljudes suhetes see vahekord lausa 1:1, sest inimestele tundub, et üks heategu kustutab täielikult eelnenud pahateo. Ehk tavaliselt, kui näiteks mees on tüli üles kiskunud, toob ta järgmisel päeval naisele lilled ja mõtleb, et nüüd saabki oma käes eelnenud jamast puhtaks pesta. Ja kuigi naisele tõenäoliselt need lilled väga meeldivad, ei saa siiski öelda, et nende vahel oleks nüüd kõik korras, sest inimestele jäävad halvad mälestused palju paremini meelde kui head.

Kui teie suhe on viimasel ajal allamäge veerenud, võite seda reeglit katsetada ja vaadata, kas tülide hulk väheneb.

Allikas: Fatherly