Nii lihtne on peale lahkuminekut süüdistada oma teist poolt, selle asemel, et iseendale ükskord päriselt otsa vaadata. Kellegi teise süüdistamise asemel oleks palju mõttekam õppida ennast analüüsima. See ei ole alati kerge, osadel inimestel läheb aastaid aega, et lõpuks mõista, et viga oli hoopis nendes. Ja siis on juba lootusetult liiga hilja…

Kui sa tunned, et sinu suhe käib viimasel ajal üle kivide ja kändude, siis selle asemel, et pidevalt oma partnerit süüdistada, küsi endalt: “kas minus on need omadused olemas? Kas ma oskan neid õigetel hetkedel kasutada?”

Ilma nende kolme omaduseta ei saa ükski inimene suhtes olla. Need on:

1. Eneseteadlikkus — sa tead, kes sa oled, sa ei lase kellelgi ennast mõjutada ja sul on kindlad põhimõtted. Sa ei karda välja öelda seda, mida sa mõtled, ja sa ei lase iialgi kellelgi endale pähe istuda.

2. Ausus — kindlasti ootad sa, et elukaaslane oleks sinu vastu aus, aga kas ka sina vastad sellele samaväärselt? Või oled sa üks nendest inimestest, kes arvab, et olenevalt olukorrast on väike valge vale õigustatud?

3. Lahkus — mitte keegi ei suuda suhtes olla kibestunud inimesega, kes on enesekeskne ega suuda elust rõõmu tunda. Egoism on kõige halvem omadus, mis inimesel üldse olla saab. Loomulikult ei saa sa sundida ennast kellelegi midagi head tegema, aga kui sa saad pidevalt märkusi selle kohta, et sa hoolid ainult endast, oleks tõesti aeg midagi ette võtta.

Allikas: YourTango