Näiteks kas teadsid, et meestel, kellel on naiselikud näojooned nagu peenikesed kulmud või teravam lõug, paistavad usaldusväärsemad? Ja kuigi sa ei saa oma näojoonte puhul just palju muuta, siis sa võid kohendada oma kehakeelt, näiteks naeratada rohkem, vaadada oma kaaslasele rohkem silma või noogutada.

Loe edasi ja saa teada, millised asjad sinu kohta esimeste sekunditega ära otsustatakse:

1. Sinu staatus

2011. aastal Hollandis läbi viidud uuringust selgus, et kui kannad brändiriideid — täpsemalt, Lacoste ja Tommy Hilfigeri logodega kaetud rõivaid — jääb mulje, nagu sul oleks kõrgem staatus kui inimestel, kes kannavad tavalisi logodeta riideid.

2. Sinu usaldusväärsus

Inimesed otsustavad ära, kui usaldusväärne sa oled, kõigest mõne sekundiga. Princetoni ülikooli teadlased avastasid selle, andes ühele grupile tudengitele aega 100 millisekundit, et otsustada ära, kui atraktiivsed, kompetentsed, meeldivad, agressiivsed ja usaldusväärsed on näitlejate näod. Teise grupi liikmed võisid otsustada nii kaua kui soovisid ja selgus, et nende arvamus ühtis esimese grupi arvamusega.

Enamik hinnanguid põhineb asjadel, mida sa muuta ei saa. Nimelt selgus uuringust, et just naiselikumad, beebilikumad ja õnnelikumad näod on usaldusväärsemad. Kui soovid aga usaldusväärsem paista, muuda oma kehakeelt: naerata rohkem, naaldu ette poole, vaata vestluskaaslasele silma ja proovi järgida tema kehakeelt.

3. Kui karistmaatiline sa oled

2017. aastal Toronto ülikoolis läbi viidud uuringust avastati, et inimesed otsustavad kõigest viie sekundi jooksul ära, kui karismaatiline keegi on. Muide, inimesed, kes olid atraktiivsemad, heleda nahatooniga ega kandnud prille, kes vaatasid oma vestluskaaslastele rohkem silma ja kelle jutt oli argumenteeritum, olid ka rohkem karismaatilised.

4. Kui hea juht sa olla võiksid

2012. aastal Miami ja Duke’i ülikoolides läbi viidud uuringus paluti inimestel kuulata meeste ja naiste lindistusi, kus nad ütlesid ühe lause: “Ma julgustan sind novembris minu poolt hääletama.”

Tulemused näitasid, et uuringus osalejad eelistasid hääletada pigem madala häälega naiste poolt, sest nemad tundusid kuulajatele kompetentsemad ja usaldusväärsemad. Osalejad eelistasid hääletada ka madala häälega meeste poolt, kuid seda mitte seetõttu, et nad tundusid usaldusväärsemad.

Teadlaste sõnul võib see uuring selgitada ära ka selle, miks juhipositsioonidel on vähem naisi.

5. Kui vallatu sa oled

2007. aastal Suurbritannias läbi viidud uuringust selgus, et silmapaistvate tätoveeringutega kaetud mehed ja naised jätavad endast vähem atraktiivse, vallatu ja alkoholisõbra mulje. Lisaks, Poolas läbi viidud uuringust selgus, et inimesed, kelle keha katavad tätoveeringud, paistavad maskuliinsemad, domineerivamad ja agressiivsemad.

6. Kui tark sa oled

2007. aastal Loyola Marymounti ülikooli professori Nora A. Murphy poolt juhitud uuringust selgus, et kui julged vaadata oma vestluskaaslasele silma, paistad sa targem. Ka paksude prilliraamide kandmine ja ülevoolavalt rääkimine aitavad.

7. Kas sa oled dominant

2012. aastal Pennsylvania ülikoolis läbi viidud uuring avastas, et mehed, kes olid oma pead kiilaks ajanud, paistsid domineerivamad kui paksude juustega mehed.

8. Kui edukas sa oled

Kui soovid edukam välja näha, lase endale just sinu figuuriga sobiv ülikond õmmelda. 2013. aastal uurisid britid ja türklased viie minuti jooksul fotosid meestest, kes kandsid kas kalleid ja kohaldatud või hoopis suvalisi odavaid ülikondi ning muidugi selgus, et need, kes olid valmis oma ülikonna peale rohkem kulutama, paistsid ka edukamad välja.

Allikas: Business Insider