Aga kui te õpite tülisid edukalt lahendama, saate kriisist kenasti väljuda ja kogu negatiivsuse enda selja taha jätta. Piisab sellest, kui te ühel korral teete läbi kõik vajalikud neli sammu ja järgnevatel kordadel saate juba aina paremaks. Varsti olete meistrid tülide lahendamises ja kompromissile jõudmises!

Rääkige, rääkige ja veelkord rääkige!

Mitte ühtegi probleemi ei saa lahendada omavahel suhtlemata. Isegi kui teile tundub, et te olete ühest teemast, mida te ei suuda lahendada, juba miljoneid kordi rääkinud, siis kes teab — äkki just seekord jõuate lõpuks probleemi tuumani? Vahel võivad paarikesed rääkida ühest ja samast murest tundide kaupa, aga lõpuks saabub ikkagi lahendus.

Austage teineteise tundeid ja mõtteid

Kui tundub, et probleemi ei ole võimalik lahendada, siis üritage vähemalt mõista teise inimese mõtteid ja tundeid. Miks ta tahaks seda just niimoodi lahendada, miks see oleks tema meelest parim lahendus? Ürita panna end piltlikult öeldes teise inimese kingadesse ja näha seda kõike tema vaatenurgast.

Ära ole isekas

Mitte ühtegi probleemi ei saa eales lahendada, kui üks teist on isekas ja arvab, et temal on alati õigus. Kompromissini jõudmine on väga oluline oskus ja see on õpitav. Inimesed peavad õppima suutma lahti lasta soovist, et kõik oleks alati nii, nagu nemad tahavad. Kui sa elad koos teise inimesega, peab temaga arvestama.

Hoolitse iseenda eest

Kui tunned, et oled ennast suhtesse ära kaotanud või on teievaheline kriis hõivanud kõik sinu mõtted, siis sa ei suuda midagi oma kallimaga selgeks rääkida, kui pole vahepeal iseenda eest hoolitsenud. Sea ennast prioriteediks. Käi jalutuskäikudel ja kuula rahustavat muusikat. Lahenda probleeme ainult selge ja puhanud peaga, muidu ei tule sellest midagi välja.

Allikas: YourTango